Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
10 knjiga o sportskom kladjenju koje se isplati procitati
editor objavljuje 09.03.2016. u 07:35
Savjeti
30132
1. Scorecasting: The Hidden Influences Behind How Sports Are Played and Games are Won
Autori: Tobias J. Moskowitz i L. Jon Wertheim.
Prijevod: Rezultatski slijed: Sakriveni utjecaji iza sportske igre i pobjeda

Ovo je knjiga koja pokušava da zbaci sa trona neke od najcjenjenijih i općte prihvaćenih istina u sportu, i da otkrije skrivene sile koje oblikuju način igre u košarci, baseballu, nogometu ili hokeju na ledu - kako se ti sportovi igraju, kako se u njima pobjeđuje, i kako se gubi.

2. Enemy Number One - The Secrets of the Uks most feared professional punter
Autor: Patrick Veitch
Prijevod: Neprijatelj broj 1 - Tajne najopakijeg britanskog profesionalnog kladioničara

Neprijatelj broj 1 - je senzacionalna insajderska priča Patrick Veitch-a, britanskog najopasnijeg profesionalnog kladioničara, i o tome kako je prešao preko svih nevolja na putu do svojih 10 miliona funti koje je uzeo od kladionica za 8 godina.

3. Mathematics in Games, Sports, and Gambling
Autor: Ronald J. Gould.
Prijevod: Matematika u igrama, sportu i kockanju

Ova knjiga pokazuje kako se koriste diskretna vjerojatnost, statistika i elementarna diskretna matematika u sportskim, igračkim i kockarskim situacijama. Navodi brojne primjere, pitanja i probleme kako bi objasnila primjenu matematičke teorije na različite igre u stvarnom životu.

4. Sports Betting: Profiting from Point Spreads
Autori: Daniel Fabrizio i Joseph Hunter.
Prijevod: Sportsko klađenje: Profitiranje od hendikepa

Ova knjiga upoznaje sa strategijama i taktikama koje pretvaraju kladioničarska tržišta u biznis aktivnosti. Više volimo termin "sportski investitor" od "sportski kladioničar" jer gledamo tržište za klađenje iz profesionalnog kuta.

5. Weighing The Odds
Autor: King Yao
Prijevod: Vaganje koeficijenata

Svrha ove knjige je da Vam pruži alate za uspeh u sportskom klađenju, da pokaže kako da procjenjujete, uspoređujete i gledate na sportsko klađenje iz analitičke perspektive, a ne iz kockarske perspektive.

6. The Racing Lives of Clement Freud
Autor: Sir Clement Freud
Prijevod: Trkači životi Clementa Freuda

Sir Clement Freud je bio neustrašivi kladioničar koji je zgrnuo bogatstvo time što se kladio na sebe, da će osvojiti Ely, na vjerojatnost 33-1. Bio je takođe posjetilac hipodroma širom svijeta. A njegovo trkačko novinarstvo je bilo karakterizirano smislom za humor i razumjevanjem koje se do danas nije nadmašilo.

7. The Odds: One season, three gamblers, and the death of their Las Vegas
Autor: Chad Millman
Prijevod: Kvote: Jedna sezona, tri kockara, i smrt njihovog Las Vegas

Ova knjiga oslikava živopisan portret Las Vegasa pod reflektorima i u sjenci prati trojku (kladioničara) tokom NCAA sezone, vodi čitatelje iza scena u njihove živote dok dobijaju, gube i na kraju rizikuju sve.

8. No Easy Money - A Gamblers Diary
Autor: Dave Nevison
Prijevod: Nema lake love - kockarski dnevnik

Dave Nevison otkriva sve tajne života na putu klađenja na vrhunskim hipodromima u Britaniji i avanture koje idu uz to. Sam je priznao da mu je cilj bio da napravi 1 milion funti, sa detaljnim opisima oklada, kao i svojih emotivnih tobogana koji idu uz to.

9. Sports arbitrage: Riskless investment
Autor: George Lynam
Prijevod: Sportska arbitraža: Investicija bez rizika

Ova knjiga nam pruža teoriju i praksu ove investicije bez rizika i na mnogim primerima pokazuje kako je moguće napraviti značajan priljev novca makar i počevši od malog iznosa u banci. Ako želiš da proviriš u uzbudljivi svijet sportskih investicija bez rizika, bilo kao početnik ili profesionalac, onda je ovo knjiga za tebe. Garantirano ćeš naučiti nešto novo.

10. Conquering Risk: Attacking Vegas and Wall Street
Autor: Elihu D. Feustel.
Prijevod: Pobjeđivanje rizika: Napad na Las Vegas i Wall Street

Većina knjige se fokusira na sportsko klađenje. Četiri detaljna dobitna modela su demonstrirana za MLB, NFL, NCAA Football i WNBA. Uz metode za hendikepiranje ovih sportova, postoje i objašnjenja raznih pristupa za iskorištavanje nedostatka efikasnosti sportskog tržišta i pogrešnih pretpostavki kladionica. Pristupi klađenja na burzi stavljaju pod pitanje opće prihvaćeno znanje o sportskom klađenju.
Pinnacle