Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
10 mentalnih karatkersitika za uspjesno kladjenje
editor objavljuje 22.02.2016. u 15:38
Savjeti
28830
Postoji teorija prema kojoj o "stanju u glavi" ovisi vecina uspjeha koje neka osoba moze imati u svijetu kladjenja. Mentalne karakteristike igraca - kladitelja su TE koje odredjuju da li ce netko uspijeti u svijetu kladjenja ili nece.

Dole mozete vidjeti popis u kojem su na jednostavan nacin prikazane osnovne karakteristike koje treba posjedovati da bi se kladjenje pretvorilo u profitabilni posao. Ako se citajuci tabelu nalazite vise u opisima koji su dati u krajnjoj desnoj koloni vjerovatno ste vec duboko zaglibili u dugove, zato bolje stanite i razmislite sto i kako dalje.

- Karakteristika: STRPLJENJE

Uspjesni kladionicar: Uvijek se kladi po strogo odredjenom planu i ceka najprofitabilniji trenutak za ulazak u trziste, uvijek ceka najbolju priliku za ulaganje svog kapitala.

Neuspjesni kladionicar: Reagira samo po vlastitim impulsima bez ikakvog plana ganjajuci samo brzu lovu.

- Karakteristika: DISCIPLINA

Uspjesni kladionicar: Uvijek prati svoju unaprijedpripremljenu strategiju za kladjenje. Ima sposobnost asociranja vlastitih sposobnosti sa mentalnom disciplinom.

Neuspjesni kladionicar: Vodi ga emocionalnost, impolsivnost, cesto je zbunjen vlastitim ponasanjem i odlukama. Mrzi disciplinu.

- Karakteristika: STRATEGIJA

Uspjesni kladionicar: Vrlo dobro definirana. Stvara strategiju za kladjenje koja se uskladjuje sa njegovim mentalnim karakteristikama kojih je dobro svjestan.

Neuspjesni kladionicar: Ne upotrebljava nikakvu organiziranu strategiju.

- Karakteristika: SISTEM

Uspjesni kladionicar: Uvijek koristi cvrsto definirani sistem koji je testirao na papiru i koji mu je dao pozitivne odgovore na duge staze.

Neuspjesni kladionicar: Ne poznaje trziste, ne uci. Nema sistema ili se stalno salta sa jednog sistema na drugi bez detaljnog testiranja.

- Karakteristika: MOTIVACIJA

Uspjesni kladionicar: Motiviran na duge staza za profitabilno kladjenje, shvaca to kao ozbiljan posao a ne kao zabavu.

Neuspjesni kladionicar: Brza lova u prvom planu. Trenutna zadovoljstva bez ikakvih drugih motivacija koje bi mu dozvolile da nadje svoj put u svijetu kladjenja.

- Karakteristika: CILJEVI

Uspjesni kladionicar: Dobro definirani.

Neuspjesni kladionicar: Bez ciljeva

- Karakteristika: KONTROLA RIZIKA

Uspjesni kladionicar: Odnosi izmedju rizika / dobiti / gubitka su dobro definisani. Kontrola rizika automatizirana putem dobro definirane i testirane strategije. Razvio je mentalne karakteristike koji ga cuvaju od emocionalnog kladjenja i visokih rizika.

Neuspjesni kladionicar: Niska ili nikakva kontrola rizika.

- Karakteristika: MENTALNO STANJE

Uspjesni kladionicar: Pozitivan, relaksiran i fokusiran na sprovodjenje svoje strategije.

Neuspjesni kladionicar: Nervozan, nije fokusiran, totalno bez kontrole nad vlastitim umom.

- Karakteristika: GUBITAK

Uspjesni kladionicar: Ne smatra da je eventualni gubitak negativan ili da se mora na svaki nacin izbjeci. Zna da je i to neizbjezni dio strategije.

Neuspjesni kladionicar:  Asocira sa gubitkom negativna mentalna stanja, moguca depresija i jaki emocionalni padovi koji vode u nekontrolirani rizik.

- Karakteristika: DOBITAK

Uspjesni kladionicar: Dobitak je konstanta i rezultat njegovog rada i njegove strategije. Nije fokusiran na jednu opkladu vec je shvatio da je kladjenje samo alat kojim se moze zaraditi na duge staze.Trenutni dobitak ga ne dovodi u euforicno stanje bas kao sto ga gubitak ne baca dole.

Neuspjesni kladionicar: Totalna euforija pri dobitku koja vodi u ponor velikog rizika. Sa malo love ocekuje veliki profit, listici su dugacki ko plahte.

Pinnacle