Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
4 savjeta Sir Alex Ferguson
editor objavljuje 29.03.2017. u 10:45
Savjeti
28025
Nakon sto je skupio 49 trofeja na najvisim nivoima Skotskog i Engleskog nogometa, Sir Alex Ferguson je usao u povijest nogometa kao jedan od najuspjesnijih trenera svih vremena. Njegovo ime predstavlja uspjeh, vodstvo i naravno - trofeje. Ono sto je Sir Alex postigao na nacine kako je vodio svoje momcadi, je zbilja inspirativni vodic pun lekcija koje mogu biti primjenjene u bilo kojem okruzenju gdje je cilj - pobjeda.

1. Opsesija pobjedom

Sir Alex nije samo zelio pobjediti, on je doslovno bio opsjednut time. Slavni trener sam priznaje da u 26 godfina koliko je vodio Manchester United - drugo mjesto jednostavno nije bila opcija. Pogledajmo kako se to primjenjuje u kladjenju? Ako zelite zaraditi na kladjenju i imalo ste profesionalni, sigurno to zelite opsesivno. Ali koji kladionicar ne zeli zaraditi, zar ne? E pa zeljeti nesto i biti opsjednut s necim su dvije potpuno razlicite stvari.

2. Priznavanje pogresaka

Iako je opce misljenje da recept za uspjeh ne ukljucuje pogreske, Ferguson jasno govori o tome da je najvise naucio upravo iz svojih padova i pogresaka. Sto to znaci za kladionicare koji su odlucili zaraditi?

Obradili smo clanak "Kako napraviti model kladjenja" u kojem se nalazi srz vaznosti za testiranje strategije i pracenje rezultata, prije nego se model "pusti u pogon". Vazno je zapamtiti da profitabilni model treba odrzavati kako vrijeme prolazi, jer je to jedini nacin da se i covjek odrzi i unaprijedi te kako bi bio sposoban primjetiti i ispraviti pogreske.

3. Dugorocno razmisljanje

Kad je preuzeo Manchester United, Liverpool je bio dominantna momcad u engleskom nogometu. Ferguson je drzao krajnji fokus na 2 podrucja; 1 je bila samo sljedeca tekma, a 1 je bilo dugorocno slaganje kockica da sjednu na svoje mjesto za dugorocni uspjeh. U svom naumu da stvori najjacu momcad Europe, priznaje da bi radje zrtvovao igraca nego li principe koji su vodili njegovoj dugorocnoj viziji.

Jednaku stvar mozemo primjeniti i na kladjenje. Ako vam se sve svodi na zaraditi novac ovaj vikend, serija gubitnickih betova ce vas potaknuti da ulozite vise novaca kako bi vratili izgubljeno. Medjutim ako ste realni i vidite gubitnicke betove kao normalnu varijaciju nepredvidljivih dogadjaja, serija nesretnih / losih rezultata ce imati nula ucinka na vasu strategiju i dugorocno kladjenje.

4. Disciplina je kljuc

Ferguson naglasava da je mozda i najvaznija stavka u cijeloj prici upravo disciplina. I sam kaze da je uvijek osjecao kako su trijumfi njegove momcadi jednostavno izrazavanje konstantne discipline, kojoj je uvijek tezio.

Kako vecina kladionicara uvijek trazi value bet koji se bazira vecinom na potencijalnom dobitku, dobro je izvuci barem ovu stvar iz Fergusonove knjige, i to bi upravo bila vaznost discipline u racunanju predvidjenog value-a vaseg beta. Kao i kod svih dobrih savjeta, trik nije u poznavanju u koliko u samoj implementaciji.

Clanak je preuzet sa Pinnaclesportsa.
Pinnacle