Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
5 zlatnih pravila klađenja na baseball
editor objavljuje 06.10.2015. u 16:10
Savjeti
34051
1. Izbjegavajte velike favorite

Pod velikim favoritima se podrazumijevaju momcadi koje su (po decimalnom sustavu koeficijenata) otprilike 1.55 (ili veci) favoriti. Necete vjerovati koliko cesto takvi betovi padnu. Ako uzmemo u obzir da momcadi koje dodju do playoffa imaju (svega) 55-60% pobjeda u tom trentku, prilicno je jasno da velike favorite treba izbjeci cim vidite takav nizak koeficijent.

2. Ne obracajte preveliku pozornost na startne pitchere

Pitcheri su samo jedan dio velike baseball formule. Vjerojatno se na prste jedne ruke u ovom trenu mogu nabrojati pitcheri kojima se moze konstantnije "vjerovati" od ostalih. Najbolji primjer bi mozda bio Zack Greinke u sezoni 2006. gdje je bio favoriziran u 29 od 33 startova koje je imao te godine. Kansas City je u te 33 tekme ostvario svega 17 pobjeda.

3. Obratite paznju na raspored igranja momcadi

Dosta je tu faktora, pocevsi od zasicenosti i umora vec na sredini sezone, ako momcad igra npr 5. tekmu u 6 ili 7 dana, ili pogotovo ako igraju zadnju gostujucu tekmu nakon poduzeg puta. Kao sto sam rekao, playoff momcadi imaju cca 55% pobjeda na kraju reglarnog dijela sezone i njima ta 1 od cca 160 tekmi nije od presudnog znacenja. Da ne kazem da im je skoro nebitna.

Velik je faktor naravno i to sto momcadi gledaju unaprijed vjecna rivalstva, poput onog izmedju Yankeesa i Bostona, i nije neuobicajeno da serijal sa (objektivno) dosta losijim momcadima prije rivalstva, odigraju blagoreceno "SLAMPAVO".

4. Izbjegavajte igranje protiv niza

U baseballu se više manje sve svodi na nizove. Momcad je ili hot ili cold, i apsolutno svaka momcad je sposobna za sve. Philadelphia je ove sezone zadnja momcad istocne konferencije National Lige. Krajem 5. mjeseca su dobili svega 1 od zadnjih 10 tekmi. Ista ta Philadelphia, koja je prakticki bila predmet ismijavanja je 2 mjeseca kasnije, krajem 7. mjeseca i pocetkom 8. mjeseca dobila 12 od 14 utakmica.

5. Ne oslanjajte se nuzno samo na statistiku

U baseballu postoji beskonacan niz statistika, otprilike polovica ce podupirati vas bet, a druga polovica ce vas odgovarati od njega. Neki od najvaznijih statistickih pokazatelja su naravno, forma u zadnjih 10 utakmica sto se tice ERA bullpena i momcadski prosijek udaranja, zatim startni pitcher omjer strikeout / walkova po inningu, nadalje home plate sudac - vrlo bitna statistika sto se tice odredjenih vrsta bacaca, i vrlo bita statistika sto se tice under / over betova. Neki suci imaju vecu strike zonu, neki imaju manju. Razlika izmedju minimuma i maksimuma ovdje moze biti ogromna. Ukoliko imamo pitchera kojem je broj strikeouta ispod nekakvog prosjeka lige, znaci da se taj pitcher dosta oslanja na momcadsku igru odnosno obranu da ce ga pokriti, odnosno radi se o kontakt-pitcheru. Sto se dogadja kad naleti na suca koji ima vrlo malu strike zonu? Dolazi u probleme, jer igrac sa palicom zna da ovaj ima drugaciji stil bacanja, da nece gadjati uzu strike zonu, nego ce ga pokusati navesti da zamahuje na pitcheve izvan strike zone. To dovodi do povecanog broja ball-ova, automatski povecanog broja pitcheva i automatski povecanog broja walk-ova.
Pinnacle