Betfair
WilliamHill
Australian open 2018
editor objavljuje 11.01.2018. u 15:09
Savjeti
2249
Ozljede su pokosile nekoliko zadnjih Grand Slamova prosle godine pa je dosta zvucnih imena izostalo, sto naravno ne pogoduje gledateljima, ali ne pogoduje bas ni biranju pobjednika. Roger Federer je jedini koji na prvom ovogodisnjem Grand Slamu (od velike cetvorice) nema nikakvih problema sa zdravljem, i nije nimalo cudno sto je popularan pick za naslov u singlovima. Postoje neka pitanja o spremnosti Djokovica i Nadala i hoce li sigurno nastupiti, ali siguran sam da ni jedan profesionalac ne igra ako ne osjeca da je skroz spreman. Andy Murray (5 puta je bio finalist ovdje) i Kei Nishikori su definitivno otpali sa turnira.

Alexander Zverev i Nick Kyrgios su dvojica koji su prosle godine bili na nekakvom prijelaznom razdoblju oko ulaska u samu elitu tenisa, i moglo bi se reci da su bili dijelom diskusije kad se govori o velikim igracima, ali jos je puno toga pred njima. Mentalni sklop i kapacitet Kyrgiosa je cesto pod upitnikom, puno je puta pukao i ponasao se totalno neprofesionalno, tankirao meceve (i to otvoreno), ali s druge strane talent je definitivno ovdje, i ako ikada bude ikakav Gran Slam osvojio, to ce vjerojatno biti Australian Open.


Igraci koji su imali dobar kraj prosle sezone ce u ovu uci sa puno samopouzdanja, na prvi veliki event ove godine, a oni koji nisu zavrsili godinu bajno su imali dovoljno vremena da se pripreme i nadju eventualna poboljsanja u igri. Razlika u kvaliteti u prvim rundama turnira izmedju elitnijih igraca i njihovih "manje-elitnih" protivnika moze biti iz rezultata krivo ocitana, i zato je potrebno prva 2 kola svu tu statistiku i brojeve uzeti sa odredjenom dozom opreza.

Drasticne promjene temperature u Melbournu (popodne sa 40 stupnjeva temperatura pada na kasnije navecer 18-20) malo kome pogoduje, ali to je vazna cinjenica zbog razlicitih stilova igre kojima bolje odgovara odredjena temperatura. Da skratim pricu, na vrucim temperaturama lopta se drugacije odbija od podloge i ima vise spina, odnosno putuje vrucim zrakom s manje otpora i brze, tako da vise odgovara igracima koji igraju sa vise spina i vole brzu igru. Cim je temperatura nize, lakse je loptu procitat ali se opet drugacije odbija od podloge i pogoduje velikim serverima. Sve u svemu vjeruje se da je Melbourn jedan od najvise fer turnira od svih Grand Slamova upravo zbog toga jer ni jedan stil igre ovdje nema prednost. Sigurno ova informacija oko vremena nece pomoci u biranju pobjednika turnira, ali bi mogla pomoci kod biranja beta na pojedinacne meceve.

Clanak je preuzet sa stranica Pinnaclesports.
Pinnacle
Bwin