VPN
Best VPN Service
Baseball: kako se kladiti na prvih 5 inninga
editor objavljuje 20.07.2016. u 13:47
Savjeti
28184
Ljudi to vecinom ne koriste, ali velika je prednost kod kladjenja na prvu polovicu baseball tekme, odnosno prvih 5 inninga. Glavni razlog za to je cinjenica da je "sudbina" bet-a u rukama startnog pitchera, cime se mogu ignorirati faktori koji su vecinom nepouzdani - poput bullpena i klupe.

Tu je naravno i faktor vremena, s obzirom da utakmica traje preko 3 sata, vrijeme se vrlo lako moze promijeniti, pogotovo vjetar, sto je mozda najizrazenije u domacim utakmicama Yankeesa gdje doslovno postoji jedan dio terena koji je pod utjecajem zracnog zida i ako loptica tamo dodje, tocno se zna kud ce odletjeti. Tu je i faktor da napete zavrsnice u odnosu na "blowout" pobjedu imaju potpuno razlicitu dinamiku. Za razliku od svih tih faktora, na pocetku utakmice mozete pogledati vremensku prognozu, lineupove i startne pitchere i u vecini utakmica (odnosno ako nema izvandrednih situacija) ista ili vrlo slicna situacija ce biti i na kraju tog prvog poluvremena - odnosno prvih 5 inninga.

Najveci faktor su svakako startni pitcheri, u odnosu na bullpen. Pogotovo kad imate situaciju jakog startnog pitchera koji je popracen relativno losim bullpenom. Colorado ove sezone, primjera radi, ima katastrofalan bullpen, i njihove tekme su ili automatski over (score 44-46-3 ALI uz napomenu da njihove tekme imaju ogromne totale, tako da je total izmedju 10-12 najnormalniji za utakmicu Colorada) ili igranje prvih 5 inninga.

U slucaju beta na prvih 5 inninga dobro je obratiti paznju i na American League momcad koji ce obicno imati dobre udarače postavljenje kao zadnju trojicu u lineupu, ukljucujuci hittera broj 9 koji je prakticki drugi lead-off man, dok sredina lineupa ima vecinom .220 udarače. Kod beta na prvih 5 inninga, ako su igrači izbaceni kod svih odlazaka na plate, udarači od 1 do 6 bi 2x došli u poziciju udaranja, a udarači od 7 do 9 svega jednom. U cijelim utakmicama je zagarantirano da ce svaki udarač 3x doći u poziciju udaranja, tako da tu relativna prednost nestaje.

Za najbolje koeficijente kod prvih 5 inninga svakako preporučujemo Pinnaclesports.
Pinnacle