VPN
Best VPN Service
Betfair tutorial
editor objavljuje 23.12.2015. u 13:17
Savjeti
66171
Betfair je namijenjen prvenstveno za pojedinačne oklade. Tako da ćete odmah primjetiti kako je prikaz same ponude posložen nešto drugačije nego kod većine online kladionica. Početniku može biti teško snaći se u svemu tome, i zato je tu ovaj tutorial.

Glavni izbornik nalazi se na lijevoj strani, sortiran je po ligama, i uz pomoću njega ćete doći do onoga što vas zanima. Nakon što pronađete to što se tražili, s desne strane pojaviti će se prikaz raspoloživih koeficijenata i modul za postavljanje odnosno mogućnost ponuđivanja oklade. Obavezno uključite Back & Lay prikaz i prikaz dubine ponude odnosno Market Depth.


Dvije su osnovne stavke na koje morate obratiti pozornost:
  • Matched - predstavlja ukupan iznos postavljenih oklada do tog trenutka. Ako iznos sklopljenih oklada nije naročito velik znači da ukoliko želite ponuditi vlastiti koeficijent za ovo tržište, interes vjerojatno neće biti veliki.
  • Going in Play - Informacija da li će oklada biti dostupna za live betting

Kod dodatnog prikaza ponude koji sam gore spomenuo - Market depth -  koeficijenti koji nam se pokazuju su poredani po visini a mi vidimo zadnjih nekoliko najpovoljnijih (najvecih) koje su ponuđene od strane ostalih igrača. Ispod ponuđenih koeficijenata nalazi se ukupni ponuđeni iznos raspoloživ za sklapanje oklade. Znači u gore navedenom primjeru na slici, moguć je uzeti Barcelonu po koeficijentu 1.38 u maksimalnoj vrijednosti od 154 eura. Ako želimo staviti 200 eura na barcelonu, uzet ćemo tih 154 eura po koeficijentu 1.38 a preostalih 56 eura cemo morati uzeti od sljedeceg najboljeg ponuđača, u ovom trenu je to koeficijent 1.37. 

BACK OKLADA

Sklapanjem Back oklade kladite se kao u "normalnim" kladionicama na određeni mogući ishod, tj. kladite se da će se nešto dogoditi. Na Betfair-u ponuda za Back oklade nalazi se na lijevoj strani panela s ponudama i označena je svijetlo plavom bojom. Nakon što izaberete ishod na koji se želite kladiti, na skroz desnoj strani ekrana će vam se pokazati okvir za postavljanje oklade. 

LAY OKLADA

Kod postavljanja LAY oklade u pravilu se kladite KONTRA nekog događaja, odnosno u tom slučaju glumite kladionicu i možete ponuditi drugim igračima da mogu od vas uzeti neki događaj po određenom koeficijentu. Ponuda za ovu vrstu oklada nalazi se na desnoj strani središnjeg panela i označena je rozom bojom, kao što vidite gore na slici broj 1. Nakon što izaberete na što želite drugima ponuditi koeficijent, ponovno vam se desno otvara okvir za postavljanje oklada. Taj okvir izgleda ovako:

Na ovoj slici smo ponudili okladu da poluvrijeme / kraj NEĆE završiti X / 1, odnosno mi smo drugim igračima ponudili mogućnost da od nas KUPE taj događaj po navedenom koeficijentu, tako da ako se navedeni događaj poluvrijeme / kraj NE dogodi, mi dobivamo njihove uloge. I u ovom slučaju u dodatnim tab-ovima ovog okvira, imamo 3 stupca ali su podaci koje moramo unijeti - nešto drukčiji nego kod Back oklada:

- Backers odd - Izabiremo koeficijent koji želimo ponuditi na navedeni događaj. Važno je napomenuti da se samo najbolji koeficijenti  (kao na slici 1) pokazuju u ponudi, te će niži koeficijenti doći u ponudu tek kad se svi veći od našeg već kupe.
- Backers Stake - Ulog ponuđača tj. vašeg protivnika. Ovo je zapravo vaš potencijalni dobitak.

Ako u trećem stupcu izaberete Payout (Isplata) pokazati će se potencijalna isplata u slučaju dobitka koja (odnosno uključen i ulog i dobitak). Bolja opcija za prikaz je opcija Liability (zaduženje) u kojem slučaju će biti prikazan vaš potrebni ulog.

U slučaju na slici ponudili ste okladu u vrijednosti do 10 eura, sa koeficijentom 5.00, odnosno za eventualnih 40 eura ukupnog uloga možete ostvariti potencijalni dobitak od 10 eura. Nakon što ste podnijeli ovu okladu, pojaviti će se poruka da je naša oklade nezaključena tj. Unmatched. Da bi se ovakva oklada zaključila biti će potrebno da netko ovu okladu prihvati. Šansa za to naravno ovisi o koeficijentu koji smo ponudili, ako ima dosta boljih koeficijenata, ne postoji razlog zašto bi netko vašu okladu prihvatio.

Ovdje je dosta važna opcija At In-play gdje određujemo što će se dogoditi ako se naša oklada ne zaključi do početka utakmice. Pri podnošenju oklade automatski je izabrana opcija Cancel što znači da će se oklada poništiti ako se ne zaključi do početka utakmice. Ako želite da ljudi imaju mogućnost uzimanja ove oklade i kod klađenja uživo, jednostavno izaberite opciju Keep i zatim Save Changes na dnu panela. 

Ukoliko niti nakon određenog vremena vaša oklada nije zaključena, a vi više ne želite čekati, nezaključenu okladu u svakom trenutku možete poništiti klikom na Cancel Unmatched

Prije sklapanja oklada dobro provjerite da li ste izabrali pravu okladu. Uobičajene početničke greške su da umjesto BACK uplatite LAY okladu. Ukoliko čvrsto želite ponuditi svoje koeficijente na određenu okladu učinite to što ranije. Ako ranije ponudite koeficijent, veće su šanse da ćete ga i "prodati". Ako volite live betting, uživo Betfair je pravo mjesto za vas. Ponuda tečajeva je obično daleko bolja nego na drugim kladionicama. 

Registrirate si možete ovdje .

Pinnacle