VPN
Best VPN Service
Gdje se najvise namjesta?
editor objavljuje 30.01.2017. u 10:09
Savjeti
65066
Jedno od pitanja koje kladioničare sigurno najviše zanima je gdje se najviše namješta?

Iako je EX-YU područje pretrpano svakakvim ponudama za namještene utakmice (posebno na društvenim mrežama itd.), čini se da je to gotovo ništa u odnosu na neka druga područja.

Naime, od ukupne vrijednosti klađenja u svijetu koje po nekim procjenama vrijedi oko 500 milijardi eura, u klađenju pa tako i namještanju prednjači Azija (posebno Indija, Južna Koreja, Filipini…). Od sportova je lako pogoditi koji je najzastupljeniji u namještanju, na prvom je mjestu nogomet, zatim slijede još neki popularni sportovi (baseball, košarka, cricket, boks, tenis…), iako neki sportovi (baseball, cricket itd.) nisu toliko popularni kod nas i nikad ne bi rekli da se toliko utakmica namješta, no pritom se zaboravlja da su to popularni "azijski" sportovi te da su baš zato među najpopularnijima.

Svojevremeno je Telegraf.rs imao cijelu analizu namještanja u srbiji, pogotovo košarke. Kako kažu, u košarci utakmice namještaju sami igrači, ali tako da to ne izgleda providno i da ne nanese štetu klubu. Naravno, sve se to radi iz jednog razloga, da bi se popravila teška financijska situacija igrača tamošnje košarkaške lige koji zarađuju do 300 eura mjesečno, i to u jačim klubovima.

Također treba napomenuti da nezakonito klađenje, odnosno namještanje nije samo mit, već svakodnevna pojava u koju su upletene i neke čelne sportske organizacije (npr. FIFA itd.), neki poznati sportaši (npr. Nikola Karabatić itd.) i drugi sportski djelatnici (suci, treneri, uprave klubova…) te pripadnici kladioničarske mafije. Iako se u posljednje vrijeme čini da se nešto na tom području popravilo, pritom se zaboravlja da mediji često prenose isključivo najeksponiranije slučajeve (poznati sportaši, treneri, sportski djelatnici…), a o "malim" slučajevima (niže lige, niželigaški suci…) se često vrlo malo piše, no upravo zato je teško odrediti pravi opseg namještanja u svijetu.

Ipak, ono što je sigurno - dok će biti klađenja i kladionica bit će i namještanja.
Pinnacle