VPN
Best VPN Service
Intervju sa profesionalnim tenis traderom
editor objavljuje 07.11.2016. u 18:58
Savjeti
28677
Od samog pocetka na slot masinama i pokera, do ciste statistike i milijun razlicitih isprobavanih nacina kladjenja, san je postao stvarnost (barem kako on tvrdi) za Dan Westona, koji vec dugo zivi od kladjenja. Evo sto kaze u tom intervju-u:

- Pocnimo sa podlogom na kojoj se sve utemelji. Kako ste uopce zapoceli?

Sa ozbiljnijim kladjenjem sam poceo na fakultetu, sto je, kad se sad prisjetim, bilo prije davnih 18 godina. U to vrijeme sam upoznao "profesionalnog" igraca slot masina koji je bio dovoljno ljubazan da podijeli sa mnom svoje metode. Potrosio sam dosta vremena na analizu tih metoda, pokusavajuci ih poboljsati i ispraviti, te na kraju uspio i diplomirati sa nekakvom ustedjevinom, za razliku od vecine studenata koji sa zavrse studij u dugu.

Dok sam se prijavljivao na natjecaje za posao, jos uvijek sam igrao slot masine i shvatio sam da nema smisla radit za puno manje novaca od onoga sto zaradim s ovim, i odlucio sam barem 6 mjeseci posvetiti iskljucivo ovoj vrsti zarade. Nakon toga je dosao i online poker i nakon toga sportsko kladjenje / trading.

- Koja trzista preferirate i je li vise prilika u kladjenju pred tekmu ili na live-u?

Preferiram inace live kladjenje, cisto zato jer je u tom trenutku potrebno puno manje statistike (odnosno statistika koja je trenutno aktualna u TOM mecu) nego li sva ona sušta statistika koja postoji prije nego tekma pocne.

- Kakav money management imate i koliko vam je bio najveci gubitak?

Shvatio sam s vremenom da mi je poker dao izvrsnu podlogu za money management. U pokeru je generalno prihvaceno da trebate 40-50 full buy-inova da bi igrali po odredjenom ulogu. To je otprilike 2-2,5 posto banke, ako izgubite full ulog na tom stolu. Nesto slicno sam adaptirao i u skriptu koja mi kalkulira sav trading. Sto se najveceg gubitka, pokusavam ne gledati pojedinacno na tekme i meceve, zato jer je to sastavni dio igre, i krajnja brojka je ona koja se gleda, na kraju odredjenog razdoblja, a ne dan za danom.

- Kako izgleda tipican dan tenis tradera?

Dobro pitanje. Puno toga ovisi o vremenskoj zoni turnira. Npr, ako smo na azijskoj turneji, tako da ce po britanskom vremenu tekme poceti izmedju 3 i 6 ujutro. S obzirom na to, pripreme za taj dan krecu vecer prije. Vecer pokusavam zavrsiti cim ranije kako bih ustao izmedju 6 i 6:30 i nasao zanimljiv i protocan live bet, jer prije toga obicno nema nista sto bi mi bilo zanimljivo.

Zivot je puno jednostavniji kad je sezona tenisa na Europskom ili US podrucju, s obzirom na njihova startna vremena. Tad mogu nesto kasnije ustati i u toku prijepodneva pripremiti sve za taj dan. Donekle odrzavam komunikaciju sa drugim jacim traderima preko Skypa ili social media, ali je tesko balansirati cijelu potrebnu koncentraciju odnosno fokus, na oba podrucja.

- Poznati ste po tome da koristite svoje skripte i cistu statistiku. Kladite li se ikad na intuiciju?

Pretpostavljam da ponekad da. Odstupanja od mojih skripti su prilicno rijetke, ali glavno podrucje gdje mislim da ponekad idem na intuiciju je - radjenje zakljucnog izracuna iz baze sa tablicom, gdje uzimam veci sample za nekog igraca, jer mislim da standardni sample ne pokazuje dovoljno mogucnosti igraca u nadolazecem mecu.

- Kad smo vec kod tenisa, koji "novi" tenisac je po vama vrijedan pratiti?

Daniil Medvedev, 20-godisnjak iz Rusije je napravio gotovo smijesan napredak u posljednjih nekoliko mjeseci, i trenutno se nalazi na 104. mjestu ATP ljestvice sto je vise nego duplo bolji ranking sredinom godine. Ne samo da mu je statistika impresivna i da brzo napreduje, nego je pokazao taj napredak na svim podlogama, sto mu nevjerojatno ide u prilog sto se tice njegovog buduceg napretka.

Clanak je preuzet sa Pinnaclesportsa.
Pinnacle