Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
Izbjegavanje niskih koeficijenata
editor objavljuje 23.11.2015. u 18:06
Savjeti
35783
Svi mi imamo neke svoje taktike klađenja, netko igra samo sisteme, netko ganja nerijeseno na martingale-u, netko igra iskljucivo singlove, iskljucivo outsidere ili iskljucivo velike favorite. 

Nekoliko puta sam se opekao na velikim favoritima i shvatio sam da jednostavno nije vrijedno... Zašto sam se opekao? Zato jer sam bio pohlepan i jer sam na "mrtvim zicerima" sa koeficijentom 1.10 promasio listic koji bi mi nosio sasvim lijepi (ili i više od toga) dobitak.

U klađenju je jasno da svi naletimo povremeno na gubitnički niz, ili pak dobitnički niz. Međutim ako ganjate isključivo velike "zicere" (makar takva stvar ne postoji), nakon gubitničkog niza će vam trebati puno puno PUNO više vremena (i srece) da se vratite na nekakvu pozitivnu nulu.

Recimo da ste na samom startu svoje ozbiljne kladionicarske price, procitali ste svasta, puno lutali sa svakakvim betovima i sistemima ali sad se zelite primiti za ozbiljno "posla" i krenuli sa bankom od 5000 kuna. I promašili ste prvih nekoliko betova, i banka vam je pala sa 5000 na npr 3000. Vi morate pogoditi gotovo nevjerojatno brdo "zicera" da biste uopce dosli na nulu. Uračunajmo tu i profitnu maržu kladionice (imao sam članak o tome) i jasno vam je zašto toplo preporucam Pinnaclesports.

U slučaju lošeg starta i:

10% gubitka –> treba 11% dobitka za povratak na nulu
20% gubitka –> treba 25% dobitka za povratak na nulu
50% gubitka –> treba 100% dobitka za povratak na nulu
80% gubitka –> treba 400% dobitka za povratak na nulu
90% gubitka –> treba 900% dobitka za povratak na nulu

Zašto to govorim? Sa 1000kn betom na 1.12 koeficijent vi dobivate zaradu od 120kn, odnosno nekakvih 9%. Odnosno 9 od 10 puta morate pogoditi da biste bili na nekakvoj nuli! Sa nekakvim uobičajenim 1.91 koeficijentima (opet "reklamiram" Pinnaclesports) tipster se smatra uspješnim ako ima postotak pogodaka od preko 60%. 

Stvarno mislite da ste baš vi bogom dani i da možete preko 90%? Rađe uzmite under / over na košarku i sasvim bezveze odaberite jednu stranu, barem statisticki imate puno manje sanse za bankrot.

Ako baš inzistirate na igranju velikih favorita, live klađenje vam je još jedna opcija. Ako je Manchester united bio 1.20 favorit protiv nekoga, pričekajte prvih 10-15 minuta i ako ne zabiju gol do tada, skocit ce blizu 1.30, a to je vec u granici prihvatljivijeg. Sa većim koeficijentom vam je "potreban" manji ulog za isplivati iz minusa. A kladioničari su većinom u minusu, inace kladionice odavno ne bi radile.
Pinnacle