VPN
Best VPN Service
Kako koristiti statistiku kod kladjenja na hokej?
editor objavljuje 21.12.2017. u 08:23
Savjeti
72892
Gdje poceti?

Ozbiljniji kladionicari znaju kako koristiti podatke i statistiku koja ce im pomoci kod kladjenja na hokej. Isto tako znaju koja je vaznost koristenja one PRAVE vrste statistike. Official NHL site je vjerojatno popularan izbor za i za osnonu statistiku, ali i za onu malo detaljniju.

Jedna od nesto naprednije vrste statistike se moze naci na stranicama Sportsbettingstat.com s obzirom da Ameri puno paznje pridodaju trendovima, divizijskim borbama i slicnim brojevima.

Prije svega treba biti svjestan da hokej ima jako puno statistike i jako puno kategorija statistike koja se moze analizirati, ali primaran fokus ovog clanka je na 5-na-5 situacijama s obzirom da ta situacija najbolje reprezentira pravu sposobnost momcadi i daje najveci opseg podataka do kojih mozemo doci.

Efekt zabijanja gola

U osnovi da skratimo, kad momcad zabije prvi gol, ima nekakvu tendenciju da se vrate u defenzivu i igraju nesto konzervativnije kako bi sacuvali vodstvo. Momcadi koje su gol u zaostatku ce obicno napustiti defenzivnu strukturu i gameplan prije pocetka tekme, te povecati rizik guranja prema naprijed u nadi da ce doci do izjednacenja. Prilagodjavanje tome kod kladjenja je kljucno.

Uzet cemo mozda i najbolji primjer od prije 2 mjeseca kad je Montreal dosao Washingtonu u goste:Na kraju prve trecine, Washington je vodio 4-0 i imao prednost u broju udaraca prema golu od 14 naprema 7. Do ostatka utakmice je Montreal preuzeo kontrolu u napadu i ostatak tekme napravio 32 udarca prema golu (u odnosu na Washingtonovih 9). Krajnji rezultat je bio 6-1 u korist Washingtona, ali je Montreal imao dominaciju u broju udaraca prema golu odnosno krajnjih 39-23.

Statistika bazirana na udarcima

Ako cemo gledati broj udaraca prema golu, sami golovi su zapravo prilicno rijetki i nepredvidljivi u hokeju - iz razloga sto preko 90 posto udaraca ne zavrsava kao gol. Time ne kazemo da zabijanje gola nije vjestina, ali kladionicari nikad ne smiju podcijeniti vaznost odbijanaca. Analiza statistike bazirana na udarcima ce pomoci kladionicarima da barem donekle procijene efekt srece u hokejaskoj utakmici, sto ce voditi do informativnije statistike.

Corsi je statistika koja mjeri nesto obuhvatniju strukturu napada - kompletan broj udaraca prema golu, broj promasenih udaraca (oni koji su prosli kraj gola) te broj blokiranih udaraca. Cesto se Corsi mijesa sa postotkom posjeda puck-a, ali ona zapravo ne mjeri posjed.

Clanak je preuzet sa Pinnaclesports


Pinnacle