Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
Kako se kladiti na poene NBA igraca?
editor objavljuje 10.05.2016. u 18:18
Savjeti
31453
Pored standardnih ponuda kladionica za košarkaške mečeve, hendikepe, zbroj poena na utakmici, zbroj poena pojedine momcadi itd, u redovnoj ponudi je postao standard i mogucnost kladjenja na poene igraca, pa i njihove ostale statisticke ucinke (broj asistencija, skokova, hoce li igrac imati double-double itd). Kako bi stekli odredjenu prednost i razumijevanje postavljenih margina, navest cu nekoliko bitnih faktora za provjeru prije igranja takve oklade:

1. Tko mu je obrambeni igrac?

Dakle odlučili smo odigrati na zbroj poena odredjenog igraca, usporedili smo granice sa nekoliko online kladionica i sad jos jednom provjeravamo brojeve igraca za kategoriju u kojoj se kladimo (rekli smo poene). Jedna od najbitnijih stvari u cijeloj toj prici je - koji igrač mu je direktni protivnik i kakve su defenzivne sposobnosti tog igraca koji ga cuva? Titulu defenzivnog igraca godine je pokupio Kawhi Leonard sa 1 blokom po tekmi u prosijeku, 1.8 ukradenih lopti i 5.5 obrambenih skokova. To su ogromne brojke kroz cijelu sezonu. Uz to je imao prosijek od preko 21 ubacenih poena po tekmi sto je zbilja rijetkost, da takva defenziva nadopunjuje takvu ofenzivu.

2. Koja je protivnicka ekipa?

S obzirom da je košarka timski sport, vrlo bitna stavka za ovakve vrste oklada je i promatranje sa ovog stajalista - jer osim obrane 1 na 1 (navedene u prosloj tocki), ekipa igrača brani dodatnom pomoći, odvajanjem, taktičkim promjenama aspekta obrane od strane trenera i sl. Prije oklade treba svakako pogledati i koliko poena ekipa dozvoljava svojim protivnicima, te postavljeni total za cijelu utakmicu. Ako je total npr na 180 poena, bilo bi u najmanju ruku pametno izbjeci igranje nekakvih over 25 poena na igrace i slicno, pa makar su i najvece zvijezde momcadi.

3. Izostanci igraca

Pred svaki duel poželjno je pogledati i listu igrača koji ne nastupaju u izabranoj tekmi u obje ekipe. Razloga je mnogo, recimo da je momcad bez prvog centra, znaci backup centar ce dobiti vecu minutazu (postoji razlog zasto je backup centra) a dio vremena ce ekipa igrati i bez centra vjerojatno, sa 5 "niskih" sto bi znacilo da je protivnicki centar vec tu u prednosti. Jos jedan od razloga bi mogao biti npr povreda suigraca, koja u velikoj mjeri može utjecati na okladu. Primjera radi, kada je Westbrook povrijedjen - Durant će u ekipi Oklahome apsolutno sigurno imati više šuteva na koš nego inače. Pored povreda, može se desiti da je igrač odsutan zbog suspenzije, samim tim i na ovu vrstu izostanka treba obratiti pažnju.

4. Forma igraca

Na većini site-ova koji ozbiljnije prate NBA ligu - moguće je vidjeti pored prosijeka poena i kakav učinak pojedinac ima protiv ekipe koja mu je sljedeći protivnik, ali i mnoge napredne statističke parametre. Važna stavka u svemu tome je i forma igrača, jer osim samog prosijeka, značajno je da li učinak u nekoliko posljednjih tekmi odskače od njegovog sezonskog proseka. Velike brojke u nizu mogu igraču omogućiti dodatnu slobodu od strane trenera i veći broj upućenih lopti na koš protivnika, veće samopouzdanje pa preuzimanje inicijative vise nego inace itd. Losa forma (logicno) sa sobom po nepisanom pravilu nosi upravo suprotnost svega navedenog, pa i manju minutazu.
Pinnacle