VPN
Best VPN Service
Kako se kladiti na promovirane momcadi?
editor objavljuje 08.05.2017. u 09:26
Savjeti
24935
Bilo bi ocito reci da nogometne momcadi imaju problema nakon skoka u visu ligu. Medjutim, sposobnost prepoznavanja tih problema bi mogle biti kljucne kod kladjenja. Analiziranjem novo-promoviranih momcadi, rezultata protiv "boljih momcadi" u visoj diviziji bi mogle naci greske u postavljenim koeficijentima i pruziti kladionicaru sasvim dobru priliku.

Koliko je cesto momcad vracena u nizu ligu?

Koristeci podatke od zadnjih 6 sezona kod momcadi petice (Engleska liga, Spanjolska liga, Bundesliga, Serie A i Francuska liga) mozete iscitati iz podataka kolika je zapravo razlika izmedju prve i druge lige navedenih momcadi, cisto na temelju toga koliko je cesto momcad vracena u nizu ligu.

- U engleskoj ligi je 6/18 momcadi bilo vraceno u nizu ligu u prvoj sljedecoj sezoni. 10/18 momcadi se vratilo unutar sljedece 3 sezone.
- U spanjolskoj ligi je 3/18 momcadi bilo vraceno u nizu ligu u prvoj sljedecoj sezoni. 7/18 momcadi se vratilo unutar sljedece 3 sezone.
- U bundesligi je 5/12 momcadi bilo vraceno u nizu ligu u prvoj sljedecoj sezoni. 6/12 momcadi se vratilo unutar sljedece 3 sezone.
- U serie A je 7/18 momcadi bilo vraceno u nizu ligu u prvoj sljedecoj sezoni. 11/18 momcadi se vratilo unutar sljedece 3 sezone.
- U francuskoj ligi je 7/18 momcadi bilo vraceno u nizu ligu u prvoj sljedecoj sezoni. 10/18 momcadi se vratilo unutar sljedece 3 sezone.

Gore navedeni podaci su najbolji nacin za jednostavno naglasiti kvalitetu izmedju prve i druge lige kod odredjenih drzava. Sa samo 16.66 posto (odnosno 3/18) momcadi u spanjolskoj koje su se odmah vratile u nizu ligu, mozemo zakljuciti da je Segunda B puno bliza kvaliteti La Lige, nego li bismo to rekli za razlike izmedju Bundesliga 1 i 2.

Nije neuobicajeno za bookmakere da podcjenjuju novo-promovirane momcadi i njihove sanse za pobjedom protiv momcadi koje se smatraju elitnima u toj ligi, i da daju vise koeficijente na outsidere nego li oni to stvarno zasluzuju. S druge strane, ipak je stvarno cinjenica da u vecini slucajeva novo-promovirane momcadi zbilja imaju problema sa elitnim momcadima na pocetku sezone. Cak i ako prezive prve 3 kljucne sezone u visoj ligi, moze potrajati cak i godinama da dodju do te granice da bi mogli biti konkurentni momcadima koje konstantno zavrsavaju medju top 6 svake sezone.

Kako su onda momcadi poput Leicestera ili RB Leipziga drugacije?

Momcadi koje konstantno ulazu u kvalitetne igrace (koji bi im pomogli konkurirati u visim ligama) a na kraju ne dobiju promociju, bi se zakopale u dugove. Alternativa je pricekati da dobe promociju i tek onda investiraju u nove igrace, i nadaju se najboljem. Odnosno nadaju se da ce momcad sto prije "kliknuti" i proigrati. Momcadi poput Leicestera, Leipziga i Eibara su pazljivo ulagali i evoluirali da bi se malo po malo kroz odredjeno vremensko razdoblje dizali kvalitetom i formom i dosli iz nizih liga na vrh. U ovim se slucajevima to pokazalo kao recept za uspjeh.

Clanak je preuzet sa stranica Pinnaclesports
Pinnacle