Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
Kako vrijeme utjece na sportski ishod?
editor objavljuje 05.04.2016. u 11:18
Savjeti
30630
Obicno, kad stavljate lovu na neki bet, provjerite varijable poput forme momcadi i njihovog score-a protiv protivnika. Ali da li ikad provjerite vrijeme? Ovo je jedan od aspekata sportskog kladjenja koji ljudi cesto preskoce, a zapravo ima prilicnog utjecaja na krajnji ishod.

- Utjecaj vremena na nogomet

Kisa obicno ima najveci utjecaj na nogomet, ovisno o kolicini padalina - ako se radi od manjoj kisi, radi nje ce lopta brze kliziti po travi, sto bi trebalo pogodovati momcadima koje vole pass igru. Ako je, pak, kisa jaca i teren postane natopljen, to ce usporiti, zapravo unistiti pass igru jer lopta po terenu nece reagirati onako kako treba. Ovo je pak posebno izrazeno kod nizih liga, koje nemaju ni mogucnosti ni financija za odrzavanje terena u najboljem stanju u danim uvjetima. Sve u svemu, nije dovoljno samo provjeriti vrijeme - odnosno hoce li biti kise, nego i uzeti gore navedene aspekte u obzir. Jaca kisa nece samo da ce namociti grip na rukavicama golmana nego ce mu i smanjiti vidljivost te donekle usporiti reflekse.

- Utjecaj vremena na americiki nogomet

U ovom se sportu utjecaj kise najcesce reflektira tako da podloga postane sporija i manje agilna (odnosno spretniji igraci npr iz special teams-a nece moci pokazati svu raskos svojeg talenta), sto ce cesce voditi zbijenijem i tezem susretu izmedju dvije strane. Takodjer, kisa moze znatno utjecati na quarterbackovu sposobnost bacanja, kao i receivera za loviti mokru loptu mokrim rukavicama. Vjetar ima mozda i najveci utjecaj na ovaj sport, pogodujuci rushing momcadima u svim aspektima, jer ce momcad koje vole bazirati napad na pass-u, imati problema u vjetrovitim uvjetima.

- Utjecaj vremena na tenis

Povremeni periodi kise vode prekidima, odgadjanjima meceva i slično i to na vise nacina. Prvo, igrac koji je usao u neku crnu rupu u svojoj igri, ima vremena da se skocka, dovede u red i izadje u nekom drugom mod-u na ostatak meca na teren. Takodjer, konacni pobjednik meca ce imati manje vremena za pripremiti se odnosno odmoriti i napraviti sve rituale koje treba - za sljedeci mec. Na nekim turnirima - recimo Wimbledonu - zatvaranje krova moze utjecati na nacin kako se loptica odbija od terena.

Vjetar je jos jedan jak faktor u ovom sportu - moze poprilicno pomaknuti nacin kretanja loptice, sto pak utjece na vrstu igraca koji vole ciljati linije ili jako blizu linija. Poznavanje vremenskih prilika je nuzan faktor u ovom sportu.
Pinnacle