Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
Kladjenje na kornere
editor objavljuje 12.02.2017. u 00:01
Savjeti
36788
Kladjenje na kornere je postalo iznimno popularno u zadnjih nekoliko godina. Razlog tome je odredjena sansa koju kladionicari imaju u odnosu na bookmakere, u vidu da je lakse iskoristiti trenutak nepaznje ili detalje koje su mozda promakli kod postavljanju koeficijenata, pogotovo u live kladjenju. Izmedju ostalog su i sharp bettori iz tog razloga poceli i sa ovim trzistem.

Samo kladjenje na kornere je prilicno drukcije od ostalog trzista poput hendikepa ili biranja pobjednika tekme. Krajnji pobjednik moze, ali i ne mora imati veze sa brojem kornera na utakmici. S obzirom da je nogomet low-scoring sport, nerijeseni rezultati i pobjede outsidera cesce dolaze nego u drugim sportovima. Bez obzira na takva iznenadjenja, korneri su nekakva stvar koja drze vecu konstantu gledajuci odredjeno vremensko razdoblje, bez obzira na to da li je outsider mozda izvukao nekakvih 0-0. Samim time je i korner kladjenje postalo atraktivnija opcija.

Pinnacle nudi tri razlicita trzista za kladjenje na kornere - to su totali, hendikep i moneyline. Kod totala se naravno zbroj kornera na utakmici, bilo pojedino za svaku momcad ili ukupan broj kornera na tekmi, kod hendikepa je ista stvar kao i sa hendikepima na svim ostalim podrucjima, odredjenoj momcadi se daje pozitivan ili negativan broj u startu, a moneyline kornera je kao i moneyline u svacemu drugome - bira se konacni pobjednik.

Na kraju se sve svodi na to da vise udaraca prema vratima rezultira vecem broju kornera. Takodjer je potrebno obratiti paznju na momcadi koje vise koriste krila ili izravne ubacaje u 16erac, jer ce kod takvih napada veci broj kornera biti izgledniji. Upravo je to razlog zasto se momcadi poput Manchester Cityja, Tottenhama i Liverpoola nalaze na samom vrstu liste prosjecnog broja kornera po utakmici. 

Jos jednu stvar je bitno napomenuti - a to je da momcad za koju pretpostavljate da ce pobjediti, ne mora znaciti da ce imati veci broj kornera na utakmici. Ako cemo nastaviti sa primjerima iz Premier lige, statistika kaze da od pocetka sezone 2012./13. je manje od 3% kornera rezultiralo pogotkom.

Unatoc nedostatku povezanosti izmedju krajnjeg pobjednika nogometne utakmice te broja kornera koje je neka od momcadi imala, ovo je svakako jedno zanimljivo trziste koje bi uz malo vise paznje i istrazivanja moglo biti profitabilno.

Ako ne znate gdje poceti, pocnite ovdje:

Clanak je preuzet sa Pinnaclesports
Pinnacle