Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
Kladjenje na runline u baseballu
editor objavljuje 06.03.2016. u 15:21
Savjeti
33959
Na temelju vise od 20.000 odigranih tekmi u MLB-u, eksperti sa www.thelogicalapproach.com su sastavili tablicu iz koje se jednostavno mogu iscitati podaci o isplativosti kladjenja na MLB sa hendikepom, odnosno kontrahendikepom.

STAVKA                           DOMACI FAVORIT     GOSTUJUCI FAVORIT
----------------------------------------------------------------------------------
POBJEDA SA 2 ILI VISE    39,1%                       43,6%
POBJEDA SA TOCNO 1    18,4%                       11,6%
PORAZ SA TOCNO 1         11,0%                       16,4%
PORAZ SA 2 ILI VISE         31,5%                       28,4%

Naravno navedenu statistiku valja promatrati sa malo razmisljanja. Vece prilagodbe za runline zahtijevaju domaci favoriti (za koje se, ocito, pretpostavlja da ce dobiti utakmicu) s obzirom da takve momcadi ako vode nakon 8 inninga, a gostujuca momcad - cak i ako ne nadoknadi rezultatski deficit - IPAK ima i sansu u 9. inningu, ili za smanjiti rezultat unutar runline-a ili izjednaciti / povesti. Takodjer ima valjati na umu i da u slucaju produzetaka, gostujuca momcad ima vece sanse a pobjedu sa hendikepom s obzirom da igraju na "TOP" inninga sve dok nisu svi izbaceni. Odnosno - domaca momcad u navedenim slucajevima moza jedino home run-om (i to sa barem jednim igracem na bazi) dobiti utakmicu sa 2 razlike. Sanse za to nisu bas prevelike.

Na prvu je uocljivo da domaci favoriti dobivaju svega 39.1% utakmica sa 2 ili vise razlike, dok kontrahendikep prolazi u preostalih 61,9% slucajeva. Medjutim, i npr 1.89 domaci favoriti su u toj skupini, sto bi znacilo da je kontrahendikep u toj situaciji od +1,5 na goste - smijesno cijenjen.

Sto smo zaključili? Baseball je prekompliciran sport i toplo preporucam kladjenje jedino u situacijama gdje imate neke insider informacije poput odmaranje lineupa, ili gdje ste napravili domacu zadacu i vidjeli da pola lineupa ne moze pogodit knuckleball, ili gdje ste primjetili da je jedna od momcadi igrala sinoc produzetke u 14 inninga i bullpen im je razvaljen itd... Baseball je sport gdje doslovno jedan jedini potez u tekmi od 3-4 sata moze preokrenuti sve.

S obzirom na sve receno, igranjem na velike favorite sasvim sigurno necete sezonu zavrsiti u plusu. Moj osobni savjet bi bio da slijepo i bez previse filozofije, igrate kontrahendikep +1,5 na velike outsidere, pod uvjetom da total nije previsoko postavljen. Zasto? Ako vec prije tekme imamo pretpostavku da ce tekma zavrsiti na cca 7 poena (total 7.5 recimo) veca nam je sansa da ce outsider pokriti hendikep u tekmi sa malo poena, zar ne?

Dio clanka je preuzet sa stranica Pinnaclesports i Onlinebetting.com
Pinnacle