Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
Klađenje na poluvremenu
editor objavljuje 12.10.2015. u 18:11
Savjeti
50249
Ovo je jedna vrlo zapostavljena opcija kod kladjenja za vecinu kladionicara. Samo razmislite - nije li dobro, prije nego stavite vlastiti novac na neku momcad, pogledati kako igraju polovicu tekme? Naravno, ono sto se dogodi u prvom poluvremenu nije nuzno indikator krajnjeg ishoda dogadjaja, ali tijekom prvog poluvremena se moze dobiti puno korisnih informacija. I pritom mislim na svaki sport.

- Tijek igre

Bez obzira na nogomet, hokej ili kosarku, kakav je tijek igre, broj faulova, simulacija, kakve su kriterije postavili suci i do koje granice ce se pojedine stvari dozvoljavati odnosno ignorirati?

- Brzina igre

Jesu li momcadi striktno odlucile napadati i sto vise / brze / bolje zabiti, ili se kontrolira posjed i igra takticki?

- Vremenski uvjeti

Ako se radi o sportovima koji se igraju na otvorenom, poput nogometa, tenisa ili američkog nogometa, kakvi su vremenski uvjeti? Kod samog tenisa npr postotak vlage u zraku bitno utjece na brzinu terena, pogotovo kod zemlje, velika je razlika je li toliko suncano da ne mozes disati ili je oblacno i mirisi na kisu. Ista stvar je i kod nogometa, je li trava vlazna, teren sklizak - u tom slucaju se radi nekakav balans izmedju tehnicki potkovanije momcadi i suparnicke momcadi.

- Ima li jos zivota u momcadi koja gubi?

Nekad momcadi koje gube prvu polovicu tekme - jednostavno odustanu. S druge strane, cesto se dogodi i da momcad koja je aktivnija, vise kontrolirala loptu i stvarala vise prilika u prvom poluvremenu - jednostavno nes(p)retno gubi.

- Postoji li jedan ili dva matchupa koji rade razliku?

Cesto u utakmicama takve stvari znaju biti prelomne. Bilo s krilima u nogometu, koja su konstantno probijali u prvom poluvremenu ali jednostavno nisu uspjeli kapitalizirati prednost... ili nekakva centarska nadmoć u kosarci, igrac kojeg cijelo prvo poluvrijeme nisu uspjeli zaustaviti bez obzira na vrstu obrane. Neki bi to nazvali sitnicama, ali to su sitnice koje u ovom sportu zivot znace.

- Ozljede?

Ovo je ocito, bilo kakva eventualna ozljeda u prvom poluvremenu, moze imati velikog utjecaja na igru u drugom poluvremenu. Primjera radi, spanjolci su radili velike studije vezano sa Modricem i bez Modrica.

Jos jedna svakako bitna stavka kod kladjenja na poluvremenu je sto kladionica (kojeg u ovom kontekstu gledamo kao neprijatelja) s obzirom na kratko vrijeme pripreme i kratko vrijeme trajanja poluvremena, nije imala dovoljno vremena za pripremu koeficijenata - odnosno svake pojedine tekme koju imaju u ponudi live u ovom trenutku, i MOZE im se dogoditi neki propust.

Dio clanka je preuzet sa stranice Pinnaclesports.


Pinnacle