Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
Kladjenje na tenis
editor objavljuje 12.01.2016. u 13:13
Savjeti
60037
Ako neki faktor treba uzeti u obzir prilikom klađenja na tenis, onda je to svakako podloga. Podloga na kojoj se igra ima izuzetno veliki učinak na samu igru, jer se na svakoj podlozi loptica drugačije odbija. Igrač koji fantastično igra na jednoj podlozi, na nekoj drugoj može igrati katastrofalno. Poznato je da je većina igrača specijalizirana za određenu podlogu, pa to treba uvijek uzeti u obzir pri klađenju. Ako je neki igrač većinu uspjeha postigao igrajući na zemljanoj podlozi, a meč na koji vi mislite uplatiti listić se igra na betonskoj podlozi, tada samu formu igrača, kao i položaj na ATP ljestvici treba uzeti sa velikom rezervom.

U tenisu se svaki potez odražava na rezultat. Drugim riječima, ovdje je češći slučaj da igrač koji je bolji na terenu - pobjeđuje. To omogućava sistem bodovanja u kojemu imamo mnogo poena, pogotovo u odnosu na neke druge sportove - poput hokeja ili nogometa. U tim sportovima favorit može cijelo vrijeme napadati, te izgubiti zbog penala ili jednog kontra napada.

Postoji mnogo korisnih stranica sa informacijama o tenisačima. Na njima pronalazimo i razne statistike. One nam pokazuju formu tenisača, njihovu igru u tiebreaku, kvalitetu servisa i povratnih udaraca, odgovaranje vrste terena itd. To čini klađenje na tenis uspješnijim. Naravno, informacije i statistike treba dobro procijeniti, te utvrditi njihovu važnost.

Glavni i osnovni nedostatak tenisa je to što je podložniji namještanju. Netko o tome priča, netko o tome manje priča, ali Hasek je već jednom napisao tekst Život profesionalnog tenisača na futures razini i kad se sve zbroji i oduzme, to je gotovo pa normalna pojava, jer na terenu imamo samo 2 sportaša. Nitko osim tenisača ne mora znati da je on namjestio meč.

S druge strane, samo 2 sportaša na terenu čine ovaj sport predvidljivijim. Lakše ih je analizirati od 20 sportaša na terenu + moguće zamjene. Prilikom klađenja na tenis ne moramo pratiti timsku uigranost, jer ona ne postoji. Iznimku čine teniski parovi.

Nekoliko pravila u klađenju na tenis, koje toplo preporučam da ih se drži:

- Oklade na tenis uzimajte uživo, tek kad prođe par gemova, jer ne možete predvidjeti prije meča u kakvom stanju će tenisač izaći na teren. Najbolju live ponudu svakako imaju Betfair, Bet365 i Unibet.

- Izbjegavajte oklade na tenisača u prvom kolu koji je imao gust raspored u zadnje vrijeme

- Izbjegavajte igrače koji su u fazi mijenjanja podloge. Sve zahtijeva adaptaciju, pa tako i prelazak sa zemlje na beton (ili obratno).

- Izbjegavajte tenisače koji su upravo proputavali pola sveta. Ne može se ni profesionalac voziti 15 sati u avionu, presjedati, druge vremenske zone, ovo ono, pa odigrati svoj maksimum.
Pinnacle