Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
Klađenje na trke konja
editor objavljuje 20.03.2017. u 15:05
Savjeti
23509
Internet revolucija proizvela je zlatno doba za kladioničare na konjske trke, i ogroman broj kladionica koje se takmiče među sobom u tome koja će biti najprimamljivija za njih.

1. Pobjednik

Najjednostavnija oklada. Igraš na to koji će konj prvi završiti trku. Mnoge kladionice isplaćuju "dupli rezultat" tako da čak i u slučaju da tvoj "pobednik" bude naknadno diskvalificiran, ipak ćeš biti isplaćen. Pri ovoj igri vrijedi pomučiti se i pronaći kladionicu koja daje kvote uz natpis "best odds guaranteed" (najbolje kvote zagarantirane), tako da, čak i ako ti postaviš ulog pod kvotama koje su opale u međuvremenu, ipak ćeš biti isplaćen po većoj kvoti. Definitivno je vrijedno truda tražiti ovakve ponude.

2. Each Way kladjenje

Dvije različite oklade: Jedna za pobjednika i jedna za mjesto. Vrlo je popularno igrati Each Way u slučaju da trči 8 ili više konja, jer se mjesto određuje za prva tri konja, a u tržištima gde je u ponudi hendikep, situacija može biti vrlo otvorena. Kladionice nude iste uvjete koji zavise od broja trkača i tip trke:

* Trke Bez Hendikepa

2 - 4 trkača za pobjedu, bez igre na poziciju5 - 7 trkača za 1/4 Kvote 1, 28 ili više trkača za 1/5 kvote 1, 2, 3

* Hendikep Trke

2 - 4 trkača za Pobjedu5 - 7 trkača za 1/4 Kvote 1,28 - 11 trkača za 1/4 Kvote 1, 2, 312 - 15 trkača za 1/4 Kvote 1, 2, 316 + ili više trkača za 1/4 Kvote 1, 2, 3, 4

3. Prognoza

Predvidi prvog ili drugog određenim redom. Dividende se izračunavaju pomoću kompliciranog algoritma koji koristi kvote za prvog i drugog u trci. Može donijeti jako dobru vrijednost ukoliko kladioničaru nije pretjerano stalo do "jeftinog" favorita koji će završiti prvi ili drugi.

4. Trognoza (tricast)

Slično prognozi, ovde se igra na "Trognozu" - a kladioničar treba da predvidi prvo, drugo i treće mjesto točnim redoslijedom.

5. Kombinacije

Vrlo popularan tip klađenja u kladionicama gde optimističniji kladioničari kombiniraju na jednom listicu nekoliko različitih pobjednika i time se množi njihov dobitak. Najpopularniji vid ovakvog klađenja je Yankee gde se iga na četiri selekcije i 11 oklada ukupno.

6. Pool Betting (klađenje fiksnim ulozima)

Pool betting (klađenje fiksnim ulozima) je veoma popularno u zemljama gde su kladionice nezakonite, pa je ne postoji zdrava konkurencija na tržištu. Generalno, ovo je tržište sa visokim maržama i sa velikim profitom koji će osigurati samo kladionica. Nudi se i uobičajeni izbor za klađenje, sa dividendom koja se računa na osnovu ukupnog uloga (minus 30% koji idu u džep kladionici).

7. Placepot / Jackpot

Ovaj tip klađenja može ponuditi dobru vrednost. Ukoliko u prethodnoj trci nitko ne osvoji dobitak, onda konačna dividenda može biti veća od stvarne vjerojatnosti.
Jackpot, s jedne strane, predstavlja tip klađenja gde kladioničar treba da pronađe dobitnika jedne od 6 trka na jednom listicu dok Placepot nalaže da mora da pronađe konja koji će osvojiti neko mjesto u svakoj od ovih šest trka. Na velikim festivalima se mnogo ljudi kladi na ovo, pa vrijednost može dostići ogroman nivo.
Pinnacle