Klasicni hendikep (europski hendikep)
payingsafer objavljuje 16.11.2013. u 14:58
Savjeti
90740

Najčešće se koristi u nogometu, hokeju i baseballu. Favoriziranoj ekipi se oduzima najčešće 1,5 gol/poen sa krajnjeg rezultata i time se dobija puno bolji tečaj na favorita, ali oklada postaje puno riskantnija. Nogomet je objašnjan na slijedećem primjeru, za koji smo uzeli hendikep sa 2,5 gola razlike:


Kao što vidimo ovdje na slici imamo okladu na konačni ishod utakmice, i tečaj na pobjedu Brazila je 1.18, no ako mislimo da bi Brazil mogao glatko pobijediti ovu utakmicu sa više golova razlike, onda nam se nudi oklada sa hendikepom.

TIP 1 (Brazil -2) – Tečaj je znatno bolji i iznosi 2.05, ali je i rizik veći s obzirom da je oklada dobitna samo ako Brazil pobijedi sa više od dva gola prednosti, kao 3-0, 4-1...

TIP hcp x (tie Honduras +2) – Ova oklada je dobitna ukoliko Brazil pobijedi sa točno dva gola razlike (npr. 2-0, 3-1...).

TIP 2 (Honduras +2) – Ova oklada je jednaka azijskom handicapu na goste +1,5 (iako piše Honduras +2, ali postoji i neriješeni ishod) i dobitna je ukoliko završi neriješeno, gosti pobijede ili izgube sa 1 golom razlike.