Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
Koristenje 80/20 pravila kod kladjenja
editor objavljuje 17.10.2016. u 10:57
Savjeti
45438
Pravilo 80/20 poznatije je mozda i pod "Paretov princip" sto se kladionicarskog svijeta tice, a bazira se na pretpostavki da 80 posto svih ishoda dolazi od 20 posto razloga koji su ih stvorili. Primjera radi, moguce je da 80 posto betting koeficijenata dolaze od glavnih 20 posto internet kladionica, a kasnije se sve svodi na prepisivanje jedna od druge. Ideja je sama po sebi nastala jos davne 1906. kad je talijan Vilfredo Pareto zakljucio da 80 posto zemlje u Italiji drzi svega 20 posto tadasnje populacije.

Navedeni princip se moze iskoristiti u gotovo svim sferama zivota:

- 80 posto uciteljskog vremena je posveceno svega 20 posto ucenika
- 80 posto prodanih proizvoda cini svega 20 posto brendova
- 80 posto web prometa dolazi od 20 posto postova
- 80 posto spolnih bolesti siri 20 posto populacije

Kako to iskoristiti kod kladjenja? Ako za pocetak rasclanimo cjelinu iz uobicajene kladionicarske price - na vas trud, vrijeme potrebno za analizu, samu analizu te resurse odakle ste dosli do informacije, bazirano na Paretovom principu - sa svega 20 posto tog truda cete doci do istog zakljucka kao i 80 posto ostalih kladionicara u svijetu. U ovom trenutku spadate u one "low level" kladionicare, raspolazete onim najosnovnijim i najrasirenijim informacijama, poput tablice lige i reportovi. Trud ulozen u to je zbilja minimalan i cinjenica je da velika vecina kladionicara to tako radi.

Na donjem grafu je prikazana krivulja koja bi zornije trebala opisati o cemu govorimo, odnosno vizualno prikazati efektivnu zonu kladjenja.


Prva i osnovna stvar koju treba razumjeti (i naravno koristiti) je princip na kojem kladionice funkcioniraju, te razumjeti pomicanje koeficijenata, o cemu zbilja ima brdo clanaka na ovom site-u. Osim nauciti kako filtrirati informacije, Paretov princip donosi i neke cinjenice o kojima se trebate zapitati prije nego li postavite svoje sljedeci bet:

- 80 posto profita je napravljeno od 20 posto kladionicara
- 80 posto gubitka dolazi od 20 posto vasih betova
- 80 posto dobitka dolazi od 20 posto vasih betova

Posljednja stavka je posebno vazna jer je bitno rasclaniti problem i identificirati 20 posto betova koji vam donose vecinu vasih dobitaka, te se koncentrirati na njih. Najbitnija stvar u cijeloj toj prici - kad to uspijete, zadrzat cete 80 posto dobitaka ali cete investirati svega 20 posto truda u odnosu na situacije prije. Nakon sto se uspjesno zavrse ti koraci, moci cete i kompletan ulog (od prijasnjih 100 posto) rasclanjivati u tih 20 posto koji vam najvise nose, i tako zaradjivati jos vise.

Navedeni clanak je djelomicno preuzet sa stanica Pinnaclesports.
Pinnacle