VPN
Best VPN Service
NBA hendikep protiv NBA totala - sto izabrati?
editor objavljuje 29.12.2016. u 08:26
Savjeti
25203
Razlog zasto se ovo pitanje sve vise postavlja je jednostavan - jer i kladjenje na NBA postaje sve teze i teze. Ova godina je pogotovo drugacija jer vise nema nikakvih pravila. Cesto cete cuti da je lakse pogoditi zbroj poena nego hendikep na jednoj ili drugoj strani - to je totalno sranje. Nekad se znalo da ranije utakmice (recimo u 19 ili 20h po nasem vremenu) obicno idu u under, jer je bioritam igraca narusen i nisu navikli igrati 5 sati ranije - danas toga vise nema. Nekad su bozicne utakmice zavrsavale u under-u (postoji cijela filozofija oko toga) - danas vise ni toga nema.

Ukratko, ako se zelite uspjesno kladiti na NBA, oklada mora biti jednostavno onakva koja vam ima najvise logike. Za pocetak tu su 4 pitanja koja si morate postaviti da bi dosli do odgovora - koja vam ima najvise logike:

1) Na sto se kladite u drugim sportovima?

Svaki je sport drugaciji, pogotovo sto se tice kladjenja na njega. Ali izmedju svakog postoje slicnosti, sportska psihologija, nacin razmisljanja itd. Medjutim u svakome se trazi ona jedna (ili nekoliko) sitnica za koje mislite da ce prevagnuti, naravno na duge staze. Ako ste uspjesni u kladjenju na hendikepe u drugim sportovima, jednostavno ima smisla da preferirate i hendikepe u NBA-u. Jer vec ocito znate kako posloziti kockice za odabir beta, pa dok primijenite isti pristup, zahtijeve, domacu zadacu i razmisljanja na kosarku, vjerojatno cete i u NBA-u imati profita.

2) Sto vise volite?

Neki ljudi jednostavno vise vole kladiti se na zbroj poena. Imaju odredjen pristup (pisao sam o tome u onom sistemu za live kladjenje na kosarku), vole studirati tempo i ritam utakmice, poznaju igrace kako disu, poznaju trenera. Vole uzimati u obzir varijable koje su bitne za kladjenje na total. Ne vole drhtati do zadnjeg trenutka - hoce li nekakva zalutala trica ili promaseni slobodnjak prevagnuti kod jednog ili drugog hendikepa... Radite ono sto volite. Tome cete pokloniti vise paznje i istrazivanja, i logicno s time imati vecu vjerojatnost za dobitan bet.

3) Na kakav dobitak pucate?

Ako se kladite na zbroj poena, cesto pomicanjem granice za poen ili dva mozete dobiti veci koeficijent odnosno "even money" ili cak bolje od toga, pogotovo ako se kladite na npr manje popularnu stranu zbroja poena. Kad se kladite na hendikep, ti hendikepi su ujednaceni pa je sansa za bolji koeficijent manja. Ako volite moneyline, tu mozete debelo profitirati na nekom outsideru, dok za favorite obicno treba veci ulog (ovisno koji sistem koristite).

4) Sto situacija zahtijeva?

Cesto cete imati kosarkasku tekmu gdje ne vidite nikakav value u hendikepu, bilo na jednoj ili drugoj strani, ali vam granica za zbroj poena nece imati nikakvog smisla. Cak i ako preferirate kladjenje na hendikepe, pametno je prilagoditi se situaciji i igrati na instinkt / osjecaj / znanje koje je ranije steceno, i odigrati taj total koji vam nema smisla. Nekad ce biti obratno. Vazno je prepoznati takve situacije i prilagoditi im se. Ponekad vidite da je vecina na favoritu kad pretpostavljaju da ce nekoga razbiti, u tom slucaju bi bilo logicno da hendikep na favorita raste, ali dogadja se suprotno - on pada. Vazno je pratiti i kretanje koeficijenata kako bi znali prepoznati takve situacije, jer one znace da "sharp money" iz nekog razloga ide na outsidera.
Pinnacle