Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
Online kladionice i bonusi
editor objavljuje 23.01.2016. u 18:35
Savjeti
59392
Zbog sve veće konkurencije i razlicitih betting exchange servisa, zavladala je i borba oko svakog kladionicara online. Kladionice se trude oko svojih mušterija nudeći im razne poklone, najcesce u obliku free bet-a i depozit bonusa.

- Kako pronaći free betove i bonuse?

Prakticki je dovoljno otici na neku online kladionicu, i na naslovnici ce se otvoriti promocije koje se trenutno nude. Tamo mozes pretraziti sve njihove bonuse i free bet ponude, koje su trenutno aktualne. Tako da samo izvoli, redom: Bet365, Betfair, Unibet ili Pinnaclesports.

- Sto je free bet i kako funkcionira?

Free bet je prakticki iznos koji ti kladionica kreditira na račun i kojim ti daje da se kladiš na određene stvari ili u određenim kategorijama klađenja (obicno kladionica definira na sto mozes potrositi "free bet"). Logicno, razlika izmedju free beta i tvoje novcane uplate se razlikuje u tome da - ako izgubis - zapravo ne gubis nista, jer je bet bio gratis. Uvjeti i ogranicenja oko free beta uvijek postoje, ali se razlikuju od jedne do druge kladionice, tako da je u tom slucaju najbolje procitati uvjete. Najčešći oblik ograničenja su predefinirane minimalne kvote. Opet, ovo se razlikuje od kladionice do kladionice, i te minimalne kvote mogu biti od 1.20 do 2.00 da bi se oklada kvalificirala kao free bet. Druga ograničenja bi mogla biti - sport ili liga na koju se kladiš, datum do kad je free bet aktivan i slicno. Koju god free bet ponudu da koristiš, uvijek treba proveriti "sitno štampana slova".

- Vrste bonusa

Ima ih mali milion, pa cu spomenuti samo one najcesce:

1. Deposit bonus

Ovo je ujedno najcesci oblik. Prakticki funkcionira tako da otvoris racun i uplatis odredjenu svotu novaca na online racun. Zatim kladionica duplira taj ulog, tj "poklone" ti identican ulog. Drugim rijecima, ako staviš npr 50 eura online, kladionica će ti dodati bonus od još 50 eura, i tvoj ukupan saldo ce biti u tom trenutku 100 eura. Tipično ograničenje sa ovakvom ponudom su predefinirani minimumi i maksimumi uplate. Obicno se ti minimumi i maksimumi krecu u rasponu od min 10 do maksimalnih 50 eura. Tu zna biti ogranicenja u smislu da bonus novac (poklonjenih 50 eura) moras okrenuti 3 puta prije eventualne isplate, ili da moras igrati odredjenu minimalnu kvotu sa bonusom da bi ga mogao isplatiti ili nesto slicno. Kako bilo, svejedno se isplati - jer se radi o poklonjenom novcu.

2. Reload bonus

Prakticki se radi o istoj stvari kao i kod deposit bonusa, samo sto se deposit bonus odnosi na PRVU uplatu, dok se reload bonus odnosi na ponovnu uplatu, znaci kladionica ima marketinski trik kako zeli namamiti neke stare igrace da ponovo uplate online novac, tako da ti nude reload bonus. najcesce sa manjim postotkom bonusa u odnosu na uplatu, recimo 50%, znaci na uplacenih 50 eura online dobivas 25 eura bonus od njih, i sasvim sigurno ce postojati nekakav "rollover" uvjet za isti.

3. Free bet serije

Opet slicno deposit bonusu, sa tom razlikom da su u ovom slucaju free betovi podijeljeni na više individualnih oklada umjesto na jednu. Sto ovo zapravo znaci? Znaci da je tipicna ponuda bila npr da ako uplatis na online racun 50 eura, dobit ces seriju od 3 x 10 eura free betova. Ili neki od uvjeta moze biti "ako napravis uplatu na taj i taj dogadjaj, dobijes free bet u vidu - koji igrac zabija gol u nogometnoj utakmici" i slicne sheme.

4. Loyalty program

Brine se o tome da regularni kladionicari sa aktivnim racunom i koji zadovoljavaju odredjene uvjete (kolicina okrenutog novca ili koliko dugo je racun aktivan sa uvjetom da barem jednom u X vremena plasiras okladu itd) budu nagradjeni u vidu vecih bonusa, znaci npr na Reload bonus da ne dobivaju 50% nego 100% od uplate ili da dobe poseban oblik free betova i slicno.
Pinnacle