Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
Osnove arbitraze
editor objavljuje 10.11.2016. u 08:57
Savjeti
34854
Arbitrazno kladjenje je u osnovi sistem koji iskoristava razlike u koeficijentima na odredjenom mecu, kod dvije razlicite kladionice. Garantira profit dok kombinirani koeficijenti daju negativnu marginu (sa gledišta kladionice) - odnosno daju marginu koja ide u prilog kladioničaru.

Neke kladionice prepisuju jedna od druge, neke kupuju koeficijente, neke si daju vise truda pa same doradjuju koeficijente, i u cijeloj toj prici dodje do toga da se misljenja razlicitih kladionica ne podudaraju do te mjere da su identicna. Tu dolazi do malog "rascjepa" medju koeficijentima koji se mogu iskoristiti. U svakom slucaju bi tu trebalo kao jednu o tih kladionica koristiti Pinnaclesports jer za pojedina trzista imaju svoju marginu nisku cak i do svega 1.5 posto.

Primjer arbitraznog beta

Vjerojatno je najbolje / najjednostavnije objasniti na konkretnom primjeru. Uzmimo koeficijente za teniski mec izmedju Igraca A i Igraca B, i koeficijente ponudjene od 2 izmisljenje kladionice, koji su pokazani u tablici ispod:

Kladionica - Igrac A - Igrac B - Market percentage
Kladion. A - k 1,300 - k 3,930 - 102,4 posto
Kladion. B - k 1,420 - k 2,900 - 104,9 posto

Market percentage je indikator kod svake kladionica, cross-matchingom koeficijenta kod jednog ishoda kladionice A i drugog ishoda kladionice B, market percentage ide u prilog kladionicaru jer daje garantirani profit od 4,1 posto (100 - 95,9 = 4,1)

Princip se moze iskoristiti na bilo kojem podrucju kladjenja, pogotovo na live kladjenju gdje su prilike za arbitrazu vise prisutne.
Nedostaci arbitraznog kladjenja

Limiti variraju od kladionice do kladionice, pogotovo zato jer ce s vremenom prepoznati da radite sa arbitrazim kladjenjem, sto im je nedostatak a kladionice to ne vole. Tako da je velika sansa da ce vam limitirati account. Medjutim Pinnaclesports tvrdi da nemaju nista protiv arbitraznog kladjenja.

Drugi nedostatak je "bet cancellation". Razlika je od kladionice do kladionice sto se tice pravila npr na tenis. Tu bi se (da ne objasnjavam dalje) mogao napraviti pozamasni manjak ukoliko vam jedna kladionica stornira bet a vi ostanete "visiti" ovisno o drugom ishodu. Količina novaca potrebna za arbitrazno kladjenje takodjer ne ide u prilog, jer morate imaju veliki broj različitih kladionica na kojima imate (pozamašnu) svotu za kladjenje (sa cifrom obicnog beta necete gotovo nista zaraditi na npr 4 posto sigurne oklade).
Pinnacle