Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
Pad koeficijenata
editor objavljuje 31.10.2015. u 12:56
Savjeti
57439
Pad koeficijenata znači večinom samo jednu stvar -  da uplate idu većinom na jednu stranu određene oklade i da su kladionice prisiljene smanjiti koeficijent kako, naravno iz razloga kako bi kontra stranu povećale i na taj način dobile uplate i sa druge strane, za one koji ganjaju value betove. Sve se svodi na to da izjednače uplate, o čemu sam pisao u jednom članku, i da uopće ne moraju pratiti rezultate već da ostvare samo svoju profitnu marginu.

Moguće je naravno, da je došlo i do novih saznanja o utakmici, bilo o ozljedama, ne-igranju, motivaciji ili vremenskih prigoda, te da su bookmakeri smanjuju koeficijent na određeni ishod jer je netko upravo postao veći favorit nego dotad. Upravo na to računaju igrači koji se klade na pad koeficijenata, pa se čak i prečesto klade isključivo na temelju pada kvota, računajući da netko drugi nešto zna - što oni sami ne znaju. Upravo to je jedan od najvećih problema - jer to što je pao koeficijent ne znači da će se utakmica odviti u korist oklade za koju pada koeficijent.

Odavno sam naučio takve utakmice izbjegavati u širokom luku, bez obzira na krajnji ishod, da li bet prođe ili ne. Ako i prođe, value se sasvim sigurno izgubio. U dobra stara vremena dok još nije bilo poreza državi na dobitak, se u lokalnim kladionicama vrlo često (čak i prečesto) moglo naći koeficijent po "staroj cijeni", znači ako je utakmica bila 1.90 a online je pala na npr 1.50, moglo se u lokalnoj odigrat još uvijek po 1.90. E to je bio pravi value, pogotovo u pripremnim utakmicama nogometa, kad se još ni lineupovi pravi ne znaju, niti ima dobre informiranosti niti TV pokrivenosti, pogotovo kod manje popularnih momčadi. Općenito  - najveće koeficijente za svoje oklade dobivaju igrači koji se klade unaprijed, i to puno prije početka tekme, čak i nekoliko dana unaprijed  - dok bookmakeri još nemaju prave informacije i dok igrači nisu počeli masovno uplaćivati na favorita i rušiti koeficijent.. Činjenica je da u skoro svakoj utakmici postoji "popularna oklada", odnosno javno mišljenje igrača o tome tko je favorit, i većina zaprimljenih uplata je upravo na tu okladu. Teško ćete vidjeti trpanje na Mallorcu protiv Barcelone, ali zato ima milijun onih koji dodaju upravo taj 1.20 "samo da si malo poprave koeficijent".

Loša strana naravno klađenja puno unaprijed, je to što se u par dana može apsolutno svašta dogoditi.

Ako ste jedan od tih koji se kalde na koeficijente u padu, uvijek imajte na umu da kod manje popularnih liga (recimo belgijska 2. ili njemačka 3. npr, ili žensko svjetsko prvenstvo u17 u nogometu) jedan malo jači bet može drastično promijeniti koeficijente. Recimo bezveze neku brojku, kad igraju Arsenal i Liverpool, na toj tekmi će na pobjednika na betfairu biti ukupno na sva 3 ishoda (1 x 2) biti uplaceno milijun eura, a na utakmicu zenskog svjetskog u17 prvenstva mozda 30.000 eura i na takvu tekmu 2 beta od 500 eura mogu mijenjat koeficijente, što se za prvi slucaj sasvim sigurno nece dogoditi.

Jedan od najdražih portala za praćenje pada koeficijenata na nogomet mi je www.asianodds.org.

Pinnacle