Placanje analiza
payingsafer objavljuje 16.11.2013. u 16:31
Savjeti
109302
Originalni članak je napisan 01.04.2010.

Ovaj članak pišem potaknut sve većim brojem servisa koji nude "dobitne" tipove nakon što im uplatite novce ili pošaljete SMS, ali osim toga i velikim brojem upita da li ćemo i mi početi naplaćivati parove i analize. Neki pitaju jer se boje da će izgubiti dobru i besplatnu stranicu sa analizama, dok su drugi spremni i platiti samo da nastavimo sa ovakvom statistikom.

Odgovor je NE. Nećemo nikad naplaćivati analize. Dok imamo vremena, pisaćemo ih besplatno, kad više zbog posla ili obaveza ne budemo u mogućnosti, jednostavno ćemo prestati. Naplaćivanjem analiza i tipova preuzeli bi na sebe mnogo stvari koje ne želim preuzeti. Korisnici bi očekivali plus svaki mjesec jer to i plaćaju, a to stavlja preveliki pritisak na tipstera, i samim time mu otežava izbor parova. U ovom poslu jedino što je sigurno je nesigurnost, jer bez obzira na trud i vrijeme koje ulažete u analize sportskih događaja, nikad niste u mogućnosti garantirati pogodak.

Američki princip prodaje tipova je "garancija povrata novca" ukoliko analiza koju ste platili recimo 30eu nije dobitna. U tom slučaju Vam vraćaju novac koji ste platili za analizu, a ako je dobitna onda ga zadrže. Osim što imaju prolaznost oko 45-53%, nigdje vam ne napominju da novac koji ste uložili na tu analizu Vam nitko neće vratiti.

Balkanski princip prodaje tipova je da lukavi prevaranti otvaraju svaki dan nove blogove (jako rijetko stranice jer onda moraju zakupiti domenu, a to košta), i nude prijelaze, dobitne tipove, dojave, insidere i šta god već treba samo da navuku ljude da im plate. Otvaranje SMS servisa je napravilo poplavu takvih blogova, ali sad Vas iskreno pitam, za koji od tih servisa znate da je na tržištu duže od 6 mjeseci? Ukoliko su duže od 6 mjeseci, onda im čestitam, ali takvi se mogu nabrojati na prste ruke. Otvaraju se i zatvaraju takvom brzinom da je to više nemoguće pratiti, već sam morao nekoliko puta tražiti od bloger.hr da ugasi servise koji su prodavali naše analize koje su besplatno skidali sa stranice. Koliko god Vas vukla želja da se brzo obogatite, to je u klađenju NEMOGUĆE. Morate biti strpljivi, polako se dizati i biti spremni na loše dane i loše mjesece, bitno je da je godina u plusu.

Što se tiče naše zarade, nema tu skrivanja stvari, ova stranica se financira od strane reklama za online kladionice. Ne dobijamo ništa od toga da samo kliknete reklamu, zaradimo samo kad se registrirate i budete aktivan kladioničar na toj kladionici i ukoliko nam želite pomoći da nastavimo sa radom, kladite se na nekoj online kladionici na koju ste se registrirali preko naših bannera. Ne morate se brinuti za uplatu novca na kladionicu ako nemate kreditnu karticu, jer bonove možete nabaviti i preko nas, samo se javite na mail info@payingsafer.com . No bez obzira na broj registriranih korisnika, dok god imamo vremena, pisat ćemo besplatne analize i prijedloge. I naravno, ako ste zadovoljni s nama, preporučite nas svim prijateljima i na forumima na kojima se okupljate, time nam najviše možete pomoći, kao što se nadam da mi vama pomažemo sa ovim analizama!

Naravno da ima i profitabilnih stranica koje prodaju tipove, ali takvih je možda 10%, ostalih 90% su "žmukleri". Kod procjene, prvo pogledajte da li je u pitanju blog ili stranica? Ako je blog, maknite se, ako nemaju 30€ za web domenu, onda Vam je jasno koliko zarađuju. Provjerite arhivu, i gledajte je par dana, da vidite da li se arhiva lažira. Procijenite ozbiljnost projekta - ako Vam netko traži 100€ mjesečno za pretplatu, a nepismen je, očito se radi o klincu od 15 godina koji vara ljude.

Nakon nekoliko godina u ovom poslu, postoji samo 1 opravdan razlog za prodaju prognoza i analiza, a to je blokada na kladionicama. Uspješne tipstere kladionice blokiraju, i ne daju im da se klade kod njih. Broj mojih blokiranih računa (na mene i prijatelje) je davno prešao 100. U tom slučaju želite nešto i zaraditi od svog znanja, a to je da prodajete tipove ljudima koji kladionicama nisu sumnjivi, i koji će to igrati za puno manje novce nego što bi vi uplatili.

Kad podvučem crtu, znam da će se možda 5% čitatelja predomisliti kad sljedeći put budu slali SMS s kojim nekom "tipsteru" plaćaju režije i ratu za auto, a velika većina će i dalje nadati se da je baš ta poruka put ka brzoj zaradi, ali nažalost najčešće nije...

Dodatak 01.05.2014.

I dalje stojim kod toga da je tek možda 10% stranica ozbiljno. A oni se lako izdvoje iz mase, imaju čistu arhivu i već nakon mjesec-dva se može vidjeti njihova ozbiljnost. Kad niste sigurni, a želite isprobati nekog tipstera koji naplaćuje tipove - uzmite najmanji period pretplate i pratite da li iste parove šalje vama i stavlja u arhivu. To je najbolji test ozbiljnosti.