VPN
Best VPN Service
Samokontrola u kladjenju
editor objavljuje 02.03.2016. u 09:06
Savjeti
34687
Tanka je linija između kladjenja i kockanja.

Recimo da ste uzeli 300 eura uloga i odredili si kroz neki period da dodjete do 1000 eura i onda ste zadovoljni s tim. Recimo da eventualno dodjete do tih 1000 eura, znaci zaradili ste cistog 700 eura i zatvarate krug odnosno cilj koji ste si postavili. Prvo i osnovno pravilo vam kaze da izvučete profit i krećete ispočetka sa 300 eura.

Čini se da ljudi, iz neobjašnjivog razloga, žele izgubiti novac koji su dobili. Kockar ne staje i ne kaže: "OK, sad sam zadovoljan, zaradio sam 700 eura a nisam ni orao ni kopao". Ne, on pomiče granicu dalje, sve dok ne počne gubiti. Dobio je nesto i zeli jos, jos i JOS. Tu prestane racionalno razmisljanje, krenu emocije i pohlepa i pocne gubiti. Sad pokušava povratiti one što je izgubio. Umjesto uzimanja profita, pomiče limit, i iznenada će se naći bez 400 €. Još uvijek ima 300 € dobitka, ali smatra da je izgubljeno 400 € - iako je u stvarnom plusu 300 €, i zato nastavlja sa klađenjem, koje u pravilu završi s velikim minusom. To je osnovna razlika izmedju profesionalnog kladionicara i obicnog kockara.

Ovo je tipični destruktivni princip s kojim se možete nositi samokontrolom.

Kada dobije nekoliko puta za redom, neiskusan igrač počinje povisivati ulog odmah i bez razmišljanja. Na taj se način može lako zaraditi, ali je daleko lakše izgubiti dobiveno. Dakako, treba iskoristiti tu magičnu privlačnost pobjedničke serije, ali imajte na umu slijedeće: samokontrola i oprez nije oznaka strašljivca - poštujte svoj novac. U gubitničkoj seriji, ne podliježite iskušenju da počnete sa iracionalnim potezima (dramatično podizanje uloga, promjena strategije, klađenje na veći broj utakmica, itd.) Ako je vaša strategija djelovala prije, djelovati će opet, samo treba mrvicu vremena da stvari sjednu na svoje mjesto - ključ je u disciplini i strpljenju.

Ponekad ćete ući u lošu seriju, i to je vrijeme kad ćete pokazati koliko ste disciplinirani. Najbolji savjet je da se tjedan - dva odmaknete od klađenja, radite nešto što vam pruža zadovoljstvo i vratite se kasnije. Ne zaboravite prebaciti karticu u onaj stari telefon bez interneta, ili ga isklučite u tom periodu odmora. Isto se odnosi i na teletekst, kladionicarske bookmarske i sve ostalo - zaboravite na to i uzmite godisnji od toga.

Ne kladite se samo da bi se kladili.

Čekajte pravu ponudu, prihvatljive parove, ne kladite se na sportove i lige koje ne poznajete ili ih ne poznajete dovoljno. Ne forsirajte! Jedna od značajki neuspješnih igrača je hrpa listića, hrpa parova i klađenje svaki dan, najčešće i više puta dnevno (od jutra pa do navečer – "popravni" listići). Nikoga nećete impresionirati brojem listića u vašim džepovima ni "davljenjem" okoline sa "lošom srećom" i "namještenim" rezultatima.
Pinnacle