Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
Savjeti kod kladjenja na NBA playoff
editor objavljuje 16.04.2016. u 19:32
Savjeti
29563
S obzirom da pocinje playoff u NBA-u, napisao sam nekoliko smjernica koje bi trebalo uzeti u obzir i pomoci kod donosenja konacne odluke na vase NBA betove.

1) Obrana je ta koja osvaja prsten prvaka

U playoffu cesto vidimo dosta nize postavljene totale od onih koji bi bili postavljeni u regularnom dijelu sezone. Razlozi za to su ociti, u playoffu kad se momcad posklizne, to bi moglo biti kobno. Obrana je ta koja ce vas drzati u igri i one veceri kad sut zakaže. Obrana je takodjer najbolji nacin za jeftine i brze poene u brzim kontrama. Jer sto dovodi do brzih kontri? Obrambeni skokovi i forsiranje izgubljenih lopti. Igranje cvrste obrane ce dovesti do brzih napada. Cvrsta obrana ce poboljsati postotak obrambenih skokova. Znaci vise za svaki primljeni poen ne morate postignuti dva, da bi bili u prednosti.

2) Ne precjenjujte domaci teren

Da, slazem se da je utjecaj domaceg terena velik u NBA-u i kosarci opcenito, pogotovo u nekim zbilja "nabrijanim" sredinama kod velikih derbija poput Turske ili Srpske lige i slicno. I puno vas (nas) zasipaju time na televiziji u pregame analizama oko vaznosti domaceg terena. Ali vjerujte da sa kladionicarske strane, svi ti faktori i margine su vec ukljucene u hendikepe i postavljene koeficijente, i nemojte ih ponovo uzeti u obzir. Momcadi koje ce vam donijeti lovu u postsezoni su upravo one momcadi koje dobivaju tekme ili barem pokrivaju hendikepe u "neprijateljskom" okruzenju. Playoff momcadi su ovdje u playoffu, upravo zato jer su sposobne dobiti gostujuce utakmice.

3) Ne podcjenjujte iskustvo

Nije bitno koliko momcad dobro izgleda na papiru, kakve briljantne tek otkrivene zvijezde ima u momcadi, kakve fantasticne pickove su draftali, u playoffu svi podcjenjuju 2 vrlo bitna faktora. Jedan je iskustvo trenera u playoffu i momcadska kemija.

Iskustvo trenera u playoffu je definiran brojem utakmica koje je trener imao kao "head coach". Momcadska kemija je definirana brojem godina koju su igraci startne petorke proveli skupa, bilo u ovom ili nekom drugom timu. Iskustvo trenera je takodjer povezano sa tockom broj 1 ovog clanka. Trener mozda ne moze utjecati na to koliko ce trica upasti u kos, ali moze utjecati na intenzitet, ucinkovitost i pozrtvovnost obrambenog dijela momcadi, stvari koje ce ciniti prioritetom svakog treninga.

Uzimajuci podatke od 1999. godine do danas, momcad koja je osvajala prstene je (uzimajuci prosijek od najboljih 6 igraca te momcadi - odnosno prve petorke + 1 sa klupe) imala u prosijeku ukupno 385 playoff tekmi odigrano. Odnosno tih 6 igraca su ukupno imali 385 playoff tekmi odigrano do tad. Kod prosjecnih momcadi se ta brojka statisticki krece na 64 tekme. Preveliki je jaz izmedju ta 2 broja da bi bio ignoriran.
Pinnacle