Betfair
WilliamHill
VPN
Best VPN Service
Sistem za kladjenje na outsidera u baseballu
editor objavljuje 24.04.2016. u 20:07
Savjeti
27942
Generalno govoreci, vecina ljudi igra na izrazenog favorita u baseballu. To vjerojatno i nije toliko cudno, jer istu stvar srecemo i u drugim sportovima kod kladjenja.

Kladjenje na outsidere rano u sezoni je prilicno pametan i isplativ potez. Razloga za to je mnogo. Vrlo cesto se srecemo da pitcheri koji su dominirali prosle sezone, prvih nekoliko utakmica nove sezone budu kanta za napucavanje. Drugi razlozi su to sto ni kladionice nisu sigurne kako postaviti koeficijente, jednostavno je potrebno neko vrijeme da bi se naucilo o novim igracima u ligi, novim igracima u momcadima, novom nacinu vodjenja tima itd. U travnju zapravo jos svi tek uce o novoj sezoni.

Jos jedan razlog zasto igrati outsidere rano u sezoni je to sto su na pocetku sezone svi jednaki. Otprilike se moze pretpostaviti koje ce momcadi zavrsiti u playoffu a koje nece, naravno da tu postoje odredjene oscilacije, ali momcadi za koje se pretpostavlja da nece do playoffa, ce na pocetku sezone vise "gristi" jos dok imaju sansu, odnosno "dok su jos jednaki". U zadnjih 10 godine su u mjesecu travnju outsideri imali score 1521-1894 sto je postotak pobjeda 44,5 posto sa prosjecnim koeficijentom od +131 (americki sport, americki koeficijent).

Malo izmjenjen sistem "kladjenje na ranog outsidera" je kladjenje na outsidera u gostima, rano u sezoni. Nisam psiholog i ne znam zasto se to dogadja, ali pokazao se relativno isplativ sistem prva 2 mjeseca (travanj i svibanj) na outsidera koji dolazi nakon poraza u goste. Vjerojatno je to nekakav situacijski plej gdje veliki favorit poput Detroita ili Bostona jednostavno ignorira serijal poput losijih momcadi i gleda raspored unaprijed. Proslu sezonu su ovakvi outsideri (opet, tesko je procijeniti "bolje" i "losije" momcadi na samom pocetku sezone) pogadjali 52% sto je daleko bolje od ocekivanog, s obzirom da je jedan od uvjeta koeficijent ne veci od +150 (americki koef).
Pinnacle