VPN
Best VPN Service
Sto je betting exchange?
editor objavljuje 28.10.2015. u 16:28
Savjeti
59039
Betting exchange je postalo prilično popularno iz nekoliko razloga koje ćete saznati u ostatku teksta. U suštini, kladite se protiv drugih igraca, a ne protiv kladionice. Vi birate da li cete "glumiti" kladionicu (odnosno nuditi neki koeficijent za odredjeni događaj i omoguciti drugima da kod vas uzmu taj događaj) , ćete se kladiti kao i inače (kladite se na dogadjaj za koji su drugi ponudili kvote). Najpopularniji i najrazvikaniji servis za takvu vrstu klađenja je svakako Betfair.

Navedeni sistem funkcionira kao svojevrsta burza, gdje se ljudi sastaju i preko softvera biraju oklade i način oklada. Hoće li to biti "lay" (izloziti ponudu prema drugima) ili "back" (kladiti se). Ako se odlucite raditi kao kladionica, vi cete izloziti svoju ponudu (lay) na jedan od servisa, recimo Betfair da se drugi klade. Ovo je nacin na koji kladionice rade. Oni izloze svoje ponude na svojim web sajtovima, za druge. Kao sto mozete ocekivati, web sajtovi sa bet exchange mogucnostima, ce vam naplatiti odredjen postotak kao naknadu za korištenje njihovog servisa.

Najveća prednost je to sto na bet exchage dobivate mnogo bolje kvote nego kad ih uobicajena kladionica daje, pogotovo ako mislimo na npr nase lokalne kladionice. Dakle prosli smo 2 osnovna pojma iz terminologije, koja ce vam biti dovoljna za pocetak - back i lay.

"Back" je uobicajeni nacin stavljanja oklada, i totalno vam je svejedno tko je s druge strane, odnosno od kojeg korisnika cete eventualno pokupit lovu. Dobra stvar je sto se ti korisnici s druge strane uvijek "natjecu" da ponude sto veci koeficijent, odnosno da bas ONI budu kod kojih cete uloziti odredjenu svotu novaca.

Kod "Lay" oklada vi nudite odredjeni koeficijent drugim igračima, koeficijenti su naravno poredani po visini, tako da je i vama u interesu ponuditi sto veci koeficijent jer cete zavrsiti visoko na listi i velika je sansa da ce ga netko od vas otkupiti. Za primjer recimo da je Liverpool protiv nekoga trenutno po 1.59 koeficijentu. Vi mozete ponuditi koeficijent 1.60 (sami birate limit uloga) i cekate da ga netko uzme. Kad ga netko uzme, vi ste postali kladionica i nadate se da Liverpool nece dobiti tekmu. Recimo da ste dali ukupni ulog 100 eura. To znaci da moze jedan kladionicar uzeti taj bet od 100 eura, ili ih mogu uzeti 2 po 50 eura, ili bilo kakve kombinacije, a na kraju krajeva mozda "prodate" samo 70 od tih 100 eura. Recimo da ste "prodali" tu okladu za 100 eura po 1.60 Ako Liverpool dobije, sa vaseg racuna se kladionicaru isplacuje dobitak od 100 eura, a ako Liverpool ne dobije, vi na svoj racun dobivate ulog kladioničara. Jednostavno, zar ne?

Jos jedna velika prednost naspram klasicnih kladionica je, da ako se zelite kladiti na Liverpool iz gore navedenog primjera, a tekma pocinje u npr 15.00h, mozete u sustavu ostaviti podatak da se ZELITE kladiti na Liverpool ali ne po trenutno ponudjenih 1.59 nego po najmanjem koeficijentu 1.65, zakljucno sa 15:00h. U trenutku kad se "kladionice" pocnu nadmetat sa mrvicu visim koeficijentima samo da bi kod njih uzeli bet, imate vrlo dobre sanse da cete taj 1.65 i dobiti. Cim sustav dosegne 1.65 na Liverpool, automatski uzimate tu okladu bez obzira sto niste online.

Zasto je bitno ovih 15:00h? Zato jer ako ne stavite vremensko ogranicenje, postoji mogucnost da ce npr u 15:10 Liverpool primiti gol i naravno kod rezultata 0-1 kvota na Liverpool ce biti daleko veca od 1.65 koji ste zeljeli, i automatski ce vam dodijeliti taj bet. Samo, vi vrlo vjerojatno ne zelite staviti istu svotu novaca na Liverpool prije pocetka tekme, jednaku onoj kad Liverpool gubi 1-0. Zgodna stvar u svakom slucaju.

Tko nije probao, toplo preporučam Betfair.
Pinnacle