VPN
Best VPN Service
Strpljenje - kljuc uspjeha
editor objavljuje 06.02.2018. u 19:18
Savjeti
43566
Ozbiljno kladjenje zahtijeva puno vremena, proucavanja, brzog ucenja i nadasve - discipline, da bi se uspjelo. Strpljenje je takodjer jedna od kljucnih karakteristika ozbiljnog i zrelog kladionicara. Razumijevanje psiholoske strane kladjenja je jednako vazno kao i imati posebnu informaciju ili kladiti se u pravoj kladionici. Ne klade se svi iz jednakih razloga, ali bez obzira na motivaciju - ako zelite drzati profit, kljucno se drzati razboritosti i strpljenja.

Samo strpljenje mozemo definirati kao sposobnost prihvacanja ili tolerancije problema, ili se nalaziti u "nezavidnoj situaciji" bez da prestanemo razborito razmisljati i da nas emocije povedu. Nazalost ova je karakteristika cesto podcijenjena a jedna je od kljucnih komponenti za zaradu. A vise manje smo svi tu radi zarade. Sposobnost racunanja i pretvaranja koeficijenata u odnosu na nasu izracunatu vjerojatnost je svakako bitna stvar, ali u relativno nepredvidljivom okruzenju poput kladjenja (inace bi svi bili bogati) kljucno je znati se kontrolirati i imati strpljenja.

Zakon velikih brojeva, koji sam toliko puta vec spominjao, je vjerojatno jos jednom najbolji nacin za opisati vaznost strpljenja. Temelji se na Jacobu Bernoulliju i njegovom teoremu da ce baceni novcic nakon dovoljno velikog broja pokusaja, jednako puta pasti pismo kao i glava. Ili da ce jednako puta na ruletu doci crveno i crno. Slicno tome, unatoc situaciji gdje ulovimo kladionicu na spavanju i iskoristimo neka znanja ili koeficijente - bolje od ponudjenih, tu je jos uvijek faktor nepredvidljivosti i srece - radi koje mozemo ili dobiti ili izgubiti. Medjutim vazno je znati da ce nakon odredjenog vremena i taj faktor se neutralizirati.

Neki kladionicari zele samo brzu zaradu i kladit ce se za velike postotke bankrolla odjednom, cak i ako su svjesni toga da postoji dobra sansa da izgube. Drugi ce koristiti progresivne metove kladjenja poput npr Fibonnacija, Treci ce koristiti neke trece vrste uloga, poput npr Kellyjevog kriterija koji minimiziraju rizik. I to je ono sto se kaze "sto ljudi - sto cudi", svaki od njih je drugaciji, ima drugaciji nacin razmisljanja, ali bez obzira na sve - strpljenje bi im trebalo biti zajednicko.

Potrebno je "sagledati vecu sliku". Ako odigrate nesto uvjereni da ce proci, ali ipak ne prodje, ne govori vam svemir da prestanete, to je samo jedan mali uzorak u velikom statistickom loncu koji ce vam negdje drugdje taj poraz "vratiti".

Clanak je preuzet sa stranica Pinnaclesports.
Pinnacle