VPN
Best VPN Service
Vodič kroz internet kladionice - za početnike
editor objavljuje 23.05.2016. u 08:06
Savjeti
75275
1. Prednosti online klađenja

Prednosti ima dosta, a nabrojiti ću samo neke najupečatljivije. Viši tečajevi. U Engleskoj su kladionice oslobođene plaćanja poreza kao i offshore kladionice. Zbog toga kao i zbog nižih troškova internet poslovanja i velike konkurencije online kladionice su u mogućnosti ponuditi više tečajeve od klasičnih kladionica.

Nema manipulativnih troškova. Kod online kladjenja ne morate plaćati smiješne manipulativne troškove koji kod Hrvatskih i kladionica u susjednim zemljama iznose 5%. Nema poreza na dobitak, sto vam daje razliku izmedju online kladionica gdje je tecaj npr 1.90 i lokalnih kladionica, kad odbijete manipulativne i porez - daju cca 1.65.

Bolja ponuda. Online kladionice imaju ogromnu ponudu, neke nude recimo i do 50 nogometnih natjecanja. Osim toga neke nude i preko 30 raznih tipova oklada recimo na nogomet. Zbog svoje fleksibilnosti online kladionice često obogaćuju svoju ponudu specijalnim događajima, klađenjem na financije, politiku, razne izbore (Miss, Eurosong, itd.) i ostalo. Mogućnost klađenja 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, 365 dana godišnje i to iz udobnosti vlastitog doma. Ili sa bilo kojeg mjesta gdje imate pristup racunalu ili mobitelu. Kod gotovo svih online kladionica se može kladiti uživo, na događaj koji traje i na tečaj koji se mijenja iz minute u minutu i to na razne tipove oklada (broj prekršaja, točan rezultat, strijelce, broj udaraca iz kuta, broj kartona, itd.)

Kod nekih online kladionica možete recimo prodati listić nazad kladionici, razmjenjivati oklade sa drugim korisnicima, vrlo lako od izabranih oklada sastaviti razne sisteme. Često pored samog događaja možete pronaći i opširnu statistiku sportskog kluba na koji se kladite, npr. tablice, prijašnje susrete i međusobne susrete, kao i najnovije vijesti. Online kladionice često organiziraju i razne nagradne igre i promotivne ponude.

2. Kako se uclaniti?

Prvo što morate napraviti kod svake online kladionice je učlaniti se i otvoriti račun. To možete napraviti preko bannera ovdje kod nas, jer time pomažete odrzavanju ove stranice. Toplo preporučamo Pinnaclesports - koja ima uvjerljivo najbolje tecajeve na internetu, Bet365 koja ima vjerojatno najvecu ponudu kladjenja uzivo, ili Betfair o čijim mnogobrojnim prednostima mozete naci clanke ovdje na stranici.

Kada krenete sa učlanjenjem morati ćete odgovoriti na par pitanja. To su uobičajena pitanja kao upisivanje nadimka (user name), ime i prezime, odabir države, upisivanje lozinke, emaila, adrese, i sl. Upišite sve podatke točno, a posebno pazite da upišete valjanu email adresu, jer ćete preko nje kontaktirati sa kladionicom.

Kada ste se registrirali obično ćete vidjeti ispod svoga nadimka svotu na računu kod kladionice. Ako niste prebacili novac vjerojatno ce pisati 0,00 i sljedeći korak je uplata novca.

3. Uplata novca 

Novac uplaćujete uglavnom pod linkovima DEPOSIT, ACCOUNT, CASHIER i slično. Svaka kladionica nudi više načina za uplatu novca, zavisno od kladionice neke nude više načina, a neke manje, a zavisno od načina koji odaberete dobiti ćete potrebne informacije. Uobičajeni načini uplate novca na račun kod online kladionica su detaljnije opisani ispod.

Kreditne kartice - Najednostavniji i najjbrži nacin za uplatu novca je depozit kreditnim karticama. Kartice sa kojima ne možete pogriješiti i koje sve online kladionice primaju su Visa i Mastercard kartice. Također provjerite kod svoje banke da li je omogućena upotreba kartice na internetu, što bi definitivno trebalo biti. Uplata je instantna, a provizije ili nema (definitivno preporučeno) ili iznosi do maksimalno 2% (što je previše), a što zavisi od kladionice do kladionice. Prije prve upotrebe kreditne kartice morate proći sigurnosu proceduru. Trebate fotokopirati ili skenirati kreditnu karticu sa obje strane i vašu osobnu iskaznicu ili putovnicu i onda ih pošaljite faksom ili emailom. To je standardni proces verificiranja kreditnih kartica kod online kladionica i to morate obaviti samo jednom za svaku kreditnu karticu. Često kod ljudi opravdano postoji strah od upotrebe kreditnih kartica na internetu i na internet sajtovima, međutim on je u slučaju rada sa provjerenim i poznatim kladionicama neopravdan.

Moneybookers - Ukoliko imate Visa ili Mastercard karticu definitivno vam preporučujem upotrebu Moneybookers servisa (odnosno po "novome" se zove Skrill). Skrill je odličan servis i može biti vaš internet novčanik. S njim možete slati i primati novac, prebacivati na razne račune, kupovati i plaćati na internetu. Vrlo je pouzdan i jednostavan za upotrebu. Najveća prednost upotrebe Skrilla je što ne morate davati svoj broj kreditne kartice svakoj kladionici gdje želite otvoriti račun ili bilo kojem drugom web sajtu. Vaš broj kartice će znati samo Skrill. Time ne gubite vrijeme na razne procedure autorizacija, a i puno je sigurnije. Što je najvažnije većina kladionica ga podržava, a i svakim danom sve više različitih web sajtova podržava plaćanje njime. Isplate i uplate su brze i u roku par radnih dana, a kladionice uglavnom ne uzimaju proviziju na transfere pomoću Skrill servisa. 

Bankovni transfer - je sigurna metoda uplate, ali jedna od najsporijih, najskupljih, a i ne pretjerano jednostavna. Da bi ga opće mogli napraviti trebate imati devizni račun, koji vam preporučam da otvorite radi primanja novca iz kladionice. Banke naplaćuju visoke provizije kod slanja novca i do 2, 3%, a onda opet proviziju mogu naplatiti i kladionice ili njihova banka. Brzina uplate zavisi od banke i kladionice i u prosjeku je par radnih dana. Također prije uplate na sajtu internet kladionice trebate zapisati njihove podatke, adresu, ime kompanije i banke, broj računa kao i SWIFT ili IBAN kod. Ove informacije ćete dobiti na site-u kada odaberete Bankovni transfer kao sredstvo uplate. Troškovi transfera se kreću zavisno od banke, a iznose u prosjeku minimalno 50 Kn fiksno + 1 do 3 posto od iznosa.

4. Isplata novca

Dobili ste, sada trebate zatražiti isplatu svoga dobitka. Isplatu obično zatražite pod linkovima WITHDRAWAL, ACCOUNT, CASHIER, itd... Zavisno od načina isplate koji odaberete od vas će se tražiti da upišete različite podatke. Internet kladionice uglavnom nude jednu besplatnu isplatu mjesečno na neki odabrani način i također besplatne isplate preko određenog iznosa. Za više isplata naplaćuju određene provizije koje trebate provjeriti na njihovom sajtu.

5. Kako se kladiti?

Dobro, recimo da ste poslušali moje savjete gore i odabrali svoju IK, položili ste novac i sada se želite kladiti. Kako? Klađenje je napravljeno na razne načine, ali uglavnom je jednostavno, morate otići na ponudu, tradicionalno se nalazi na meniju sa lijeve strane i pronaći sport, a potom i natjecanje/ligu na koju se kladite, onda će se izbaciti događaji na koje se možete kladiti i ponuđeni tečajevi. Ako vam format tečaja ne odgovara, kliknite negdje na DECIMALNE ili EUROPSKE tečajeve, to je format tečaja na koje ste navikli. Kod kladionica često su za svaki događaj prikazane samo oklade na fikseve 1, X i 2, a ostale oklade su sakrivene radi preglednosti. Klikom na "Show all bets", "More bets", "Props" ili slične linkove koji se nalaze pored događaja otkrivaju se i druge ponuđene oklade (točan rezultat, zbroj golova, hendikep, poluvrijeme/kraj itd.)

Klikom na određeni tečaj za ponuđeni tip oklade ta se oklada stavlja na listić (bet basket), koji je obično prikazan u gornjem desnom kutu i sadržava sve vaše odabrane oklade. Kada ste gotovi kliknite na listiću ili na dnu stranice na linkove "Continue", "Confirm", "Bet Now" ili slične. Otvoriti će vam se nova stranica sa prikazom svih vaših odabranih oklada. Sada birate kako ćete se kladiti, svaku okladu posebno (singles), povezati sve oklade na jedan listić (accumulator), po dvije oklade (doubles), po tri oklade (trebles), itd. Još samo preostaje da u polja upišete svoj ulog "STAKE", "WAGER" i to je to.

Sretno!
Pinnacle