VPN
Best VPN Service
Vodic za kladjenje na NBA
editor objavljuje 28.12.2017. u 13:36
Savjeti
44059
Kosarka je sama po sebi poznata kao jedan od najbrzin profesionalnih timskih sportova. End to end stil igre i tekme sa puno poena, cine kosarku zanimljivom kako za navijace, tako i za kladionicare. Pravila kosarke su prilicno jednostavna i svi su vise manje upoznati sa njima, a trziste na kojem se moze kladiti na ovaj sport varira od vrlo jednostavnog do nesto kompleksnijeg.

Money Line

Money line u NBA kladjenju je jednak kao i money line u bilo kojem drugom sportu (npr baseballu ili NFL-u) i prakticki se radi samo o tome koja momcad ce pobjediti.

Hendikep

Mrvicu naprednija verzija money line kladjenja, jer se momcadima daje pozitivan ili negativan hendikep (odnosno prednost ili nedostatak u vidu odredjenih broja poena) i da bi se hendikep pokrio, momcad mora ili pobjediti sa vise od odredjenog broja poena razlike, ili treba izgubiti sa manje od odredjenog broja poena razlike.

Totali

Nije vazno tko ce zavrsiti kao pobjednik kod ovog beta - radi se samo o tome hoce li zbroj koseva na utakmici (obje momcadi) biti veci ili manji od broja poena koji smo uzeli kao granicu kod kladjenja. Malo naprednije verzije totala su kladjenje na "team total" odnosno hoce li jedna od momcadi zabiti vise ili manje od zadane granice poena.

Stvari koje su vazne

Napredniji kladionicari znaju da se ne svodi sve na pronalazak momcadi koja je u formi, i igra protiv momcadi koja je van forme, i ne obiljezavaju to kao "sigurna stvar". Puno je faktora koje treba razmotriti u svakom sportu, pa nije drugacije ni sa kosarkom. Dosta je bitno vlastite izracune sanse za pobjedu te usporedba toga sa zadanim koeficijentima (pisali smo o tome u jednom članku).

Zbog brzine i intenziteta same igre, te broja utakmica u sezoni, ozljede su bitna stvar i u ovom sportu, tako da do izrazaja dolazi i rotacija igraca sto je uobicajena praksa u NBA tekmama. Momcadi ce ponekad mijenjati startni lineup i odmarati zvijezde prije velikih utakmica, ali osim toga je bitno i pravovremeno reagirati na momcadske novosti i liste sa ozljedama, kako bi dobili odredjenu prednost kod kladjenja. Neke od socijalnih platformi mogu biti vrlo koristan izvor informacija, poput npr Twittera.

Kolicina utakmica koje momcadi igraju takodjer znaci da gostujuce utakmice imaju mozda i vece znacenje nego u drugim sportovima. Za razliku od proteklih sezona i novih pravila, vise nece biti rasporeda da momcadi igraju "for in five" odnosno 4 gostujuce utakmice u 5 noci, s obzirom da je to doslovno putovanje preko cijele amerike u par dana, ali je jos uvijek moguce po rasporedu da momcadi igraju 4 uzastopne gostujuce utakmice, i to sve u razlicitim vremenskim zonama.

Kao i u svakom sportu, analiza statistike ce ne samo poboljsati vase osobno znanje oko ovog sporta, nego dati i mogućnost naprednije odluke. Postoji brdo korisnih linkova i statistike koju je ponekad dobro upotrijebiti kod kladjenja za NBA. Npr, ako momcad ima nadprosjecni postotak ubacenih trica, a ispodprosjecni postotak poena u reketu, bilo bi pametno istraziti koliko je efikasan protivnik u branjenju suta izvana. To je samo jedan primjer kako istraziti prednosti i nedostatke pojedinih momcadi ili pronaci nebalansiran matchup te iskoristiti situaciju.

Clanak je preuzet sa kladionice Pinnaclesports
Pinnacle