VPN
Best VPN Service
Zasto free betovi nisu zapravo free?
editor objavljuje 04.07.2016. u 08:51
Savjeti
32056
Kad birate na koju cete se kladionicu registrirati, jedan kriterij koji je vrlo popularan kod izbora je vrsta sign-up bonusa koji dobivate. Free betovi se cine kao dobar razlog kod izbora izmedju 2 kladionice, ali kolika je njihova prava vrijednost?

Prva stvar koju uvijek treba citati, a ljudi to vecinom ne cine kod registracije, su ona najmanja slova u frazi terms and conditions. Kladionice koje cesto nude ovakve promocije kod registracije, koriste vrlo kreativne fraze kako bi zamaskirali stvarno znacenje takvih bonusa, odnosno da bi napravili da se neka ponuda koju daju - cini bolja nego li zbilja je. U daljnjem tekstu su nabrojane 3 fraze koje najcesce na prvi pogled navode na krivo misljenje, skupa sa njihovim pravim znacenjem:

- Promo cash

Promo cash je naziv kladionice za novac koji zapravo ne postoji. Dat ce vam novac za kladiti se, ali od njega ne dobivate i ulog nazad (ako dobijete) nego samo razliku izmedju citavog dobitka i uloga. Uz to obicno stavljaju restrikcije i na to - na sto se mozete kladiti sa promo cash-om.

- Free betovi

Free betovi su obicno reklamirani kao nacin za stavljanja novaca na neki ishod, bez da koristite vlastiti novac. Umjesto toga dobivate takozvani free bet od kladionica. U stvarnosti taj bet obicno ima restrikcije da se kladite na ishode koji nemaju veliku mogucnost dobitka, a takodjer morate kolicinu novca koju dobivate za free bet, poduprijeti sa vlastitim ulogom u istom iznosu. Za povlacenje eventualnog dobitka od ovakvog novaca, trazi se odredjeni rollover odnosno kolicina okretaja odredjenog iznosa, sto gotovo uvijek rezultira gubitkom. Znaci jedan od primjera takvih free betova je da se okladite na utrku konja sa minimalnim koeficijentom 2.00, a ako konj izgubi vracaju vam ulog do 25 eura, koji onda morate nekoliko puta okrenuti da bi ga mogli povuci nazad.

- Betovi bez rizika

Kladionica vas navlaci da ulozite novac na nesto iz ponude, a ako izgubite da vam vracaju ulog. To je istina, ali kao prvo - riskirate vlastiti novac, a ako izgubite, novac koji vam kladionica vraca opet ima odredjene rollover uvjete prije nego mozete nazad do njega. Uz to, ovakav nacin promocije je dobar jer kad jednom uplatite npr 25 eura na kladionicarski racun, i jednom kad je lova tamo, malo tko bi nakon izgubljenog beta isao te novce uzimati nazad. Jer je tamo sa ciljem da zaradite nesto. To je i poanta svih tih promocija, samo da lova fizicki dodje do njih.

Za razliku od takvih promotivnih kladionica, Pinnaclesports kladionicare privlaci najboljim online koeficijentima, koristeci najmanje moguce margine za vlastitu zaradu. Filozofija je jednostavna - ako zelite vise dobiti, uzmite najbolje online koeficijente. A ako zelite najbolje online koeficijente, otvorite account na Pinnacle-u.
Pinnacle